Wednesday, 7 February 2018

6th February 2018

ASSALAMUALAIKUM
hye korangg  :]

HoHoHo. Fuhh lama dah tak singgah sini. Last post pasal AG Fans Club which on October 2017. Haha. Dah berapa bulan dah. Dah masuk tahun baru dah pon. Haha.

So... today is my birthday !!! HAHA. 

Hm. So. What shall we talk about? Uish. Tadi beriye nak berblogging. Tapi dah start ni taktau nak tulis apa pulak. Sebab banyak sangat bende nak cerite kat sini actually. Huhu

Since today is my birthday, so let's talk about me je lah kan. Haha
Hm. Nak start dari mana ea? Erm. Okeyh. 2018 ni I dah 20 tahun. Yeayh! Haha. K, tipu je. Umur tu rahsia. So teka la sendiri. Sebab yang penting I muda lagi k. Haha 

Masa berjalan cepat sangat. Sedar tak sedar I dah masuk alam dewasa dah. Well said hujung remaja lah hehe. Rasa macam baru semalam I main rounders dengan geng2 taman kat padang sekolah tu. Time sekolah kt KL dulu. Erm.

So, I dah besar! Besar dari segi umur jela. Badan tak membesar pun. Huhu. Selalu je kene ejek dengan adik2 dengan family. Lagi2 achik tu. Tapi takpe lah. yang penting still comel kan. :P

Since dah meningkat usia ni, banyak bende dah berubah. No! I'm not going to say that I dah berubah. Tapi I perasan perubahan dalam diri I. First yang paling I perasaan, I'm becoming too emotionally when it comes about family and parents. I tak boleh dengar cerita sedih pasal parents, tengok drama kalau ada kaitan dengan family pun boleh sedih. Pastu nangis teruk. haha. Pastu I perasan I dah makin rapat dengan ibuayah and I dah pandai communicate with them as bestfriend. Yep, dulu I macam takut and tak share sangat apa2 dengan ibuayah. Sebab I takut kene marah and so on. Tapi sekarang I macam more confident. Sampai siblings I cakap I nak bodek. Haha peduli apa.

Kadang2 I fikir, I suka semua ni. Sebab I lebih dekat dengan family. I sekali fikirr, semua ni jadi sebab I dah mula not depends on my kawan2. Andd I think I should do that long time ago. Hm. 

Talk about friends. I sebenarnya ok je dengan semua orang. Cuma I dah macam taknak depends so much dekat semua kawan2 I. Sebelum ni I tak pun depends dekat dorangg. Just that I'm not going to put so much effort in the friendship. Sebab lepas I fikir2. Definition friendship dekat I dengan dekat dorang beza. Beza sangat! I even tak anggap diorang sebagai bestfriend pun, but for me diorang semua kawan yang rapat dengan I. Level kawan I untuk diorang tak sama dengan level kawan dekat diorang untuk I. And I should listen to Adlan since dulu lagi. Semua yang dia cakap betul. Cuma I ni sedar kejap je lepas tu I hilang kewarasan balik. Tu namanya bodoh! But now I dah tak bodoh dah. Okeyh la. Let's cut it off! Btw. Diorang tu I tak specify refer kat sapa2 tauu. Jangan salah faham. I refer untuk semuaa kawan I. Semuaaaaaaa. 

Okeyh since I dah cakap pasal Adlan. Let's talk a lil bit about him. I taknak ulas banyak sebab semuanya I dah ulas uli semua siap dah dalam diary kitorang. I knew, ramai yang tertanya tanya tentang status relationship kitorang. For this mean time, I'll let uolls buat apa je assumptions yang uolls nak buat. I izinkan. Sebab I dah tak mampu nak tutup mulut orang yang jahat ni. Mulut korang laa. Lulz. 

I sebenarnya taktau nak comment sangat bab ni. But I just believe to my heart says.  I do believe in Allah's plan for me and for us. Hati I kata dia sayang I lagi. So, I akan tunggu dia. Tunggu dia explain. Tunggu dia buat keputusan. Just like last three years. Dia yang buat keputusan. Dia suruh I tunggu dia. Dia suruh I jadi yang terakhir untuk dia. So, tu yang I buat. Sekarang and sampai bila2. Pada dia, I biarkan dia. Biar dia buat apa je keputusan yang dia nak buat. Sebab I taknak kongkong dia. So, biar je dia bahagia dengan hidup dia macam tu k :))

I happy kalau dia happy :))

So, u girls jangan la cuba2 nak flirt si gemok I tu kekonon sebab dia nampak macam single. Yes, dia single but he is not available.  Sebab hati dia I dah gari dah ikat ketat2 macam yang I cakap dulu kan. Even uolls dapat baik and rapat dengan dia pun, Percayalah yang uolls takkan dapat hati dia. Sebab dia takde hati dah. I dah buat operation kat dia mase tu amek hati dia. I simpan dalam peti besi I. So, be mind on that !

Now, talk about myself. I now dah start praktikal. Dekat Penang. Semua tanya kenapa jauh sangat kenapa tak kat Melaka je. Uolls rasa kalau I ada choice I akan pilih Penang ke? So, I rasa uolls dah boleh jawab dah persoalan tu. Pasal praktikal I akan cerita. I akan cerita semua. Banyak bende I nak cerita pasal praktikal ni. So just wait k. Hee

Erm nak cakap pasal apa lagi ea. Wish? I tak wish banyak pun sebab semua everyear macam sama jee. Haha. I just one TO BE GOOD TO PEOPLE. That's all. Yang lain2 tu wish cliche biasa la I nak berjaya dunia akhirat, I nak happy dengan family I. I nak live happily dengan my love one. I nak dapat kerja yang bagus. Semua laa. Supaya apa je hajat I tercapai. Semoga semua insan yang I sayang bahagia and berjaya dunia akhirat and semoga diorang semua sihat selalu and capai segala impian. Aameeennnn :))

Okeyh. Let's end here and slowly catch up next time. 

Eh! Thankyou semuaaa yang wish. I appreciate so much. Yang paling I happy sebab si gemok I wish after soooo many years! Thankyou si gemok ! I love you!! Ehh. Heee


Tasha sayang semuaa orang <3

Ps. Tasha sayang awak jugak tau. Hikss :P


XOXO,
Tasyabella.
060218