Posts

NEW THEME !

Hello peeps !

Have a look to my new blog's theme  ;)
Cantik kan? Tetiba rasa awesome sangat. Satu sebab dah tukar theme kat blog. Satu lagi sebab dah berjaya update blog setelah sekian lama nya. Last but not least, rasa awesome sebab masih main blog lagi. Tasha percaya ramai yang dedulu sesama busy berblogging masa zaman2 baru nak up dulu tu, end up sekarang ni dah tak main blog dah. HAHA. (konfiden gile) Sesapa yang tak amek kesempatan masa zaman muda mudi ni main blog memang rugi la gua cakap. Sebab nanti korang dah ada family dah busy dah takde peluang nak rasa. Haha.

After very long time, banyak sangat ni nak cerita. So, slow2 lah ye update sesikit -_-

Because actually, iolls baru bangun tidur ni. Now is 3,55am. Takde baru sangat lah. Tapi pukul 2 jugak lah tadi bangun nye. Itupon sebab teringat tak solat isyak lagi. Bayangkan lah tidur dari lepas magrib tadi pastu baru bangon. Bapakk lama. Bebetul qada' tidur ni :')

Yela, weolls baru je melepasi minggu2 kental. So men…

Hye back !

Hye there !
After long time. Rasa macam noob pulak berblogging ni. Seriously i take about two weeks just to update a page? Ya Rabbi. Dari laptop. Ke fon. Apa lah susah sangat. Memule macam; 'weh apehal page tak display ni? apehal gambar family dekat SWEETHEART tu boleh hilang??' stress giler tahu tak. Yela, just after some times aku boleh hilang semua skill blogging yang aku kumpul since sekolah rendah dulu. tak kelakar ok! rasa nak menangis je. stress dia boleh jadi sama level dah dengan aku study DE yang susah tu. erk!
Btw, today i'm quite happy sebab dah berjaya create page SWEETHEART tu semula. Yeayh! Next page lain kali la aku update. Haha. Penat pulak. Kah! Padahal ape la sangat. Btw, guys kalau nak tengok boleh la klik sini ---> SWEETHEART . Alaa dekat atas sekali tu yang ada heart banyak2 tu. Haha beriye padahal tak siap sangat pon lagi. Tapi cukup la tiga gambar je dulu. 
So, see you later then. Bye!  Rajen nanti iolls update lah hah :P

Happy THREE years, sayang ❤

Image
9September2016❤
Assalamualaikum, Haii Dear.
Hari yang orang tunggu selama ni dah tiba. I have been waiting for few months. Dah tiga tahun dah awak. Tiga tahun dah perkenalan kite. Tiga tahun dah orang sayang awak. Tiga tahun dah orang bagi hati orang ni kat awak. Tiga tahun dah kita bersama. Tapi. Tiga tahun masih tak cukup. Kan?
Awak, selama tiga tahun ni, macam2 jadi. Banyak sangat dugaan kan. Jatuh bangon. Nangis. Gelak. Senyum. Semuaa ada. Tapi, for these last few months ni yang paling perit setakat ni. Hm. Orang mintak maaf sangat. Orang harap, apa yang berlaku selama ni takkan buat hati dye berubah dekat orang. Maaf kan orang please.
Orang sebenarnya taktau apa yang berlaku. Seriously. Orang taktauu. Dan, kadang2 orang sampai terfikir, "aku ni bertepuk sebelah tangan je ke?" "Adlan ni masih sayang kat aku ke?" Macam-macam orang fikir sampai satu saat orang taktau apa orang rasa. Hampir setahun orang pendam rasa. Orang simpan je dalam hati ni. Rindu. Sedih. Semua …

SABAH i come [PART 2]

Image
continue ...








16) There you go, memang awaii gila bangun. Macam dah terbiasa sangat dok sabah tu bangon subuh awaii padahal baru sehari. Haha. Pastu siap2 lah kami then terus ke tempat bas. As usual bebudak lelaki memang pakat lambat ja. Erk. 
TIPS :Kalau nak p travel or trip mana2 ngan orang lain, wajib ikut masa ok. Please jangan bagi orang lain tunggu kau. Kalau tak, better you go by your own..

17) Perjalanan ke Ranau dimulakan. Kami singgah di Petronas dulu. Breakfirst sambil tunggu yang mengisi minyak. Me? Minum milo je sebab tak selera.
JANGAN TIRU AKSI INI :Kalau belum breakfirst, untuk perjalanan yang bakal memabukkan, jangan minum minuman bersusu. Never ok! Baca point seterusnya nak tengok apa jadi. Jeng Jeng.

18) Perjalanan yang sungguh indah. Iolls tak tidur dalam van ok. Rugilah kalau tidur. Super cantik tempatnya. Nak naik ke Ranau tu berjam jugak lahh. Jalan memang agak sempit. Biasa lah nak naik tanah tinggi kan. Lebih kurang macam jalan kat Cameron Highlands jugak la tu. 

19)…

SECRET

Image
ASSALAMUALAIKUM  hyee :]
Sebelum iolls nak sambung ceritaa and mula blogging semulaa. Nak bagitauu kat awak awak yang sedang baca entri ni. Awak adalah insan bertuah kerana terpilih untuk menjadi pembaca setia blog saya yang merapu ni. Sebab blog ni mcm nak jadikan secret mcm diari sendiri je la. Taknak dah share dekat orang lain. Yes. I akan buat satu blog baru (InsyaAllah) untuk share info2 menarik. Tapi blog ni akan remain untuk iolls fefeling jee. heeee. So, kalau rasa annoying boleh lah stop membaca dan unfollow ok. Saya tak kisah. Sebab blog ni nak cerita pasal life kitee je. Pasal study, uni, kawan2, family, masa depan, and paling penting tentang kesayangan kite yang dirindui tuu. 
Ramai cakap aku dah stop blogging and dah delete blog. But actually (memang taklah aku nak delete blog aku ni) kite tukar link je. So, orang yg dah follow pon takkan dapat bukak sebab link dah lain. Hee. And yang tahu link baru ni adalah yang special je. Haha. Kau feeling?! :P
FYI. Awak je la yang ada li…

SABAH i come ! [PART 1]

Well, ini mungkin cerita macam agak menarik sikit. Sebab before ni macam cerita kisah sedih aku je kan. Kali ni nak citer lah the day when tasyabella going for travel :D

Alkisah. Tanggal 15 - 18 Mei 2015 aku telah berjaya menjejakkan kaki ke Negeri di Bawah Bayu ni. Sebenarnya nak tunggu orang tu bawak. Tapi takpe lah. Dah sampai sendiri. Dasyat tak dasyat. All plans only in a month. Less than a month i thought. Kau bayangkan masa aku  tengah sibuk2 handle TOT (Temasya Olahraga Tahunan). Time tu kene mengecat. Time tu nak potong buluh. Time tu jugak lah aku sibuk dengan laptop sebelah buluh sebelah tin cat. Dok survery tiket nak g sabah. Ramai tanya, "tasha, kenapa sabah? kenapa tak g tempat lain? Kenapa? Kenapa? " dan jawapan aku hanya satu, "tasha nak jumpe someone. urgent! KAHKAH *sambil ketawa"
Bagi jawapan tu sebenarnya dah lari objektif sebenar. Bile ydp tawarkan siapa nak lead untuk jadi pengarah projek untuk travel. Aku orang pertama dengan bangga dan yakin…

Past is OVER

Andai kau tahu bagaimana peritnya untuk aku melupakan segala apa yang pernah berlaku DULU
Andai kau tahu bagaimana susahnya untuk aku kuatkan hati aku untuk buang semuanya
Andai kau tahu bagaimana kesalnya aku bila aku buat perkara yang menyakiti hati kau tanpa sedarku

Tanyalah siapa pon pasti akan marah bila kisah silamnya diungkit.
Tanyalah siapa pon pasti akan sedih jika kesilapannya dijadikan bahan mainan untuk diperli.

Tangisan pada malam ini tidak mampu ku seka lagi. Aku akui memang itu kesilapan ku,

Sungguh aku cuba untuk menjaga segala pelusuk hati kau dengan segala kudrat yang aku ada
Sungguh aku cuba untuk tidak menyakiti hati kau dengan menyakiti dan memendam kesakitan hati ini sendiri

Tanya lah hati mu kasihku,
... jika aku masih menjadi yang terindah di mata mu
... jika aku masih menjadi yang teristimewa di hati mu
... jika aku masih menjadi kesayangan diri mu