Tuesday, 6 December 2011

HARI SUKAN SEDUNIA :]

ASSALAMUALAIKUM
and a VERY GOOD EVENING for non-muslim :)


Hey2! Tahu tak apa impian pertama tasha lepas masuk UPSI? Tak tahu? Sabar la jap. Nak bagitahu la niyh. Ermm. Mase mule-mule masuk UPSI, apa yang teringin sangat tasha nak buat ialah . . . JENG. JENG. JENG! Haha. Tasha teringin sangat nak berlari kat padang UPSI yang luas terbentang uw. Cantekk beb pandang dy. Siap ade sportlight besar yang macam kt stadium uw. Best kan. Hurm actually rindu nak lari2 macam kt sekolah uw.

Dan akhirnya, setelah sekian lama. Tercapai gak misi tersebut. Untuk semester2 ni, tasha kene amek kos Olahraga. So, secara tak langsung dapatlah tasha bersukan kat padang yang catekk tu kan. Hehe. Yelah kan. Mane ade orang main olahraga kt dalam bilik kuliah kan. Yess! Seronok sangat tahu. Mase first meeting uw, lecturer olahraga; ENCIK RUSHDAN, beliau cakap kitorang nanti kene buat 4 acara. Lompat tinggi, lompat jauh, lontar peluru and lari pecut. Wahh! Senangnyer dalam hati~ haha:D

Orang lain semua tak suka tapi tasha jek beriya excited. Ngek la kau niyh tasha. Kat sekolah takde laa semngat nau mcm niyh kan. Eleyh! Ade aku kesah. HAHA. So, acara pertama yang tasha da buat untuk minggu pertama ialah olahraga. Seronok tau. Mule-mule macam tak reti sangat. Tapi lepas ABANG CASTELLO ajar. Akhirnya Berjaya melepasi tahap. Huh! 1.10 meter baru. Macam hebat sangat jek kan. Arhh! Yang penteng tasha dah berjaya. Korang ade??
hah. lebey kurang mcm niyh laa aksi tasha mase tuh :P
Then, petang tu pulak tasha ade match netball. Perghh! Berani mati seyh kitorang. Tak penah langsong nak berlatih tibe-tibe excited nak pegi lawan kat court uw. Takpe2. insyaAllah boleh. Sape jek yang maen? Tasha, feeza, ejat, ziera, kienah, ieka, diela, yana, ainaa, and ida. Seronok tau! Setelah sekian lame tak pegang bola netball uw. Last2 pegang terus nak masuk game.

Takut jugak laa mase mule-mule nak maen tu. Even ade 3 team jek yang take part.  Seram jugak  laa. Game first lawan gn UKLK-unit kediaman luar kampus. Kalah teruk laa time tu sebab dorang memng team netball. Then, rehat 5minit kitorang kene lawan gn team REXCO-rakan exco. Huh! Giler. Baru abez kene tibia pastu lawan lagi. Sumpah laa penat giler kitorang. Kalah jugak lawan gn dorang. Penatlaa~ cett! Alasan semata-mata.

Tapi kitorang enjoy jek maen. Tamao tensen2. Memang tujuan main nak seronok-seronok jek. Part yang paleng best biler penyampaian hadiah. Even kitorang kalah teruk un. Kitorang tetap dapat hadiah. Yelaa, yang lawan 3 team jek. So kalau kalah un kitorang still boleh dapat no.3 kan. Hey! Engat senang ke nak dapat no.3 tuh? HAHA XD .

niyh time da abez game :)
Huh! Lupe nak bagitahu. Kitorang lawan uw sempena Fiesta Sukan Haki Karnival kt kolej niyh. Lawan kt court Kolej Ungku Omar [jiran sebelah jek]. Incident kelakarnya, masa lepas daftar tu, kitorang suruh laa yana and ziera yang merangkap manager kitorang niyh pergi pinjam bola kat urusetia. Buat pulak lawak dowang tak kenal bola jaring mane satu bile akak tu suruh amek kt dalam plastik bola tuh. Haha. Sengal deyh. Yelaa. Ziera taktau cz dy engat kan tu bola tamparnya. Yang yana niyh mang tatau langsong. Just tau bolah yang warna oren jek. Abez gelak laa kitorang time tu. Haha:D


sesi fotografi ramai-ramai :)

team KAMI :)

WINK: …tasha amek position WA. Yang seronoknya. Langsung tak kene blow gn refree. Kalau dulu kt sekolah sensei selalu marah cz asek wt salah jek. Tapi sekarang da pandai siket da. Terima kasih sensei. Manager cakap; “…aku suker semangat tasha!” . haha. Memang laa. Dah tasha jek terjerit-jerit tengah court uw. Sorry laa. Dah terbiase kat sekolah. Ngee~

No comments:

Post a Comment