Sunday, 15 January 2012

a dream ^__^

ASSALAMUALAIKUM
good morning everybody  :]

Hey! Dah mandi blom? Haha. *tanye orang pulak. Weyh korang! Hari niyh tasha nak citer pasal something yang agak kelakar. Korang dok depan lappy tuh diam-diam tau. Tunggu sampai word yang terakhir. Nak kate kelakar tak sangat laa. Tapi boleh comment, "..perasan giler minah niyh.." . haha. alaa. ni pasal mimpi jek. Mimpi niyh kan permainan tidur. Sekadar nak jadikan SWEET DREAM. Awww! Memang sweet-muit gitu. HAHA :D

Let's begin. Malam tady mimpi best punyer. Bangon2 jek terus senyum sorang2. Kelakar giler! Ingatkan malam tady tengok citer seram. Mimpi yang menakutkan. Tapi boleh pulak mimpi yang sweeet. Huhu. Best giler kowt. Hey! Bukan mimpi kahwin laa. Tuh EJAT gn KIENAH jek yang kemaruk nak kahwin skang. Tasha tak pikir pon lagi bende2 tuh sumer. Kayu balak pon takde lagi tau. Peace!

Sambung----> MALAM TADI TASYA JUMPE AWAL ASHAARI! best giler kan. Yelah. Even dalam tidur jek pon. Hoho! Seronok tau. Boleh pulak kan mimpi pasal Abang Sayang tasha tuh. Tak pasal jek. Ngek! Kisahnyer, terjumpe awal kat melake time cuti. Memang pon awal selalu gi melake. Sebab dia suke sangat makan ikan bakar kat Alai tu. Nak dijadikan cerita, dalam mimpi tuh Awal macam kenal tasha. Borak panjang macam borak ngan kawan-kawan. Photoshoot. Makan-makan. Jalan kat pantai. Lastly, naik kereta dengan Awal gi jalan KL. Okeyh. Nonsense giler!

nampak sangat gambar edit ! HAHA :D

Huh. Alangkah seronoknyer laa kan kalau sumernyer betul. Teringin sangat nak jumpe Awal. Kalau laa awal tengok blog tasha niyh yang penuh dengan gambar dia niyh and siap ade entri khas pasal dia. Mesti dia bangga giler. Confirm! Haha. Tapi kienah penah cakap, "tak baik laa mengagungkan sangat artis niyh.". Saayang oii. Niyh bukan laa macam nak puja dia ke apa. Just minat jek. Macam kite minat kat kawan kite. Macam tuh laa. Takpe kan. Ngee~ :p

Ingat lagi. Last year time awal ade buat contest and sape yang menang akan dapat pergi bercuti bersama Awal ke Korea. Sampai sanggup edit gambar utk contest tu. Okeyh.Korang mesti teruja pasal Korea. Tapi tasha teruja pasal dapat bercuti dengan Awal. Even nak kate bercuti dalam Malaysia pon ok. Yang penteng dapat jumpe Awal. Hey! Suker aku laa. Kau nak kate aku 'koya' ke. Lantak laa. Ade aku kesah!? Siket pon tak. Kalau korang boleh minat mamat korea tuh. Ape salahnyer aku minat AWAL ASHAARI. Kan?

abang awal :)


Back to story. Memag sumer tuh hanya a DREAM jek laa kan. Sebab macam mustahel jek laa nak jumpe Awal. Sape jek laa kite ni kan. *blushing. Hurm. Sape-sape yang ade kenalan rapat dengan Awal boleh laa kasik tau tasha cepat2 ye. Nak sangat jumpe. Excitednyer! Kalau laa betolkan. Dapat jalan-jalan. Borak-borak. makan-makan. Amek gambar. Awww~ Seronok giler!

Nak sambung lagi. Niyh citer pasal dream jugak. Tapi berlaku realiti. Huh? Macam mane tuh. Camni. Dua tiga hari yang lepas. Tasha terjumpe admire tasha yang pernah tasha crite dalam entri before niyh. Dia senior kat sini. So, hari tuh terjumpe dia kat kedai makan mase lunch. Secara tak langsungnyer dia duduk makan kat meja yang berhampirang ngan meja kitorang. Pssst! Hensem giler. Rambut spike beb. Ape yang penteng. He's VERY RESPONSIBLE! Huh. Pae lagi. Mule laa hilang fokus nak makan. Lame-lame, lepas makan tu terus cakap dengan kienah, "ape kate kite gerak dulu. aku taknak tambah dosa banyak-banyak hari niyh".

my inspiration :)

Yelah. Dari mule abang tuh masok kedai tu. Sampai laa dah abez makan. Pandang dia jek. Maksiat mata tau!  Berdosa laa. Astaghfirullahalazim. Tamaou2! Pandang siket2 jek. Naseb laa dia tak perasan. Fuhhh! Selamat. Kalau tak mesti malu jek. Then, malam tuh terus semangat nak belajar. Ceyh! Dapat jumpe sumber inspirasi. Memang laa kan. Niyh kire dreaming jugak laa kan. Tapi realiti.  Hehe :)

Next. semalam petang. Tasha ngan feeza ade cakap pasal someone niyh. HAFIZ IRFAN. Dia sekarang tengah top kat Malaysia. Tak tahu pasal apa and dari mane munculnyer budak niyh. Tapi yang pasti dia tengah hot pasal muka same dengan Zayn Malik. Korang kenal ke? Tasha tak kenal pon. Pelek jugak laa. Dorang yang laen niyh semangat jek. Yang tasha ngan Feeza niyh tersalah orang. Ingat kan orang yang bermisai tuh. Rupenyer lagi hensem. haha. lawak gielr feeza niyh. Feeza! Niyh admire kite jugak tau. Tapi yang hafiz irfan jek laa. Feeza nyer yang misai tuh. Hehe :p

HAFIZ IRFAN - sape tah - Zayn Malik
same tak muke mereka?

Okeyhlaa. Niyh macam breakfirst untuk korang. Dah laa. tasha nak siap2. Jap lagi ade kelas. Okeyh. Jumpe nanti. Thanks yaw! Bubyer. Assalamualaikum :)

WINK : Dari mata boleh turun ke hati. Dari maksiat mata boleh jadi maksiat hati. Renung2kan laa ye :)


2 comments: