Tuesday, 10 January 2012

HAPPY! -speechless-

ASSALAMUALAIKUM
hey kamuh semua yg disayangi :]

10 Januari memang sangat bermakna bagi tasya. Tengok kalendar yang kat atas meja uw. Hari berlalu rase macam lambat sangat jekk nak sampai 10hb tuh. Hey! Sabar siket boleh tak. Huhu. Okeyh laa. Nape tasya rase gembira sangat? Sebab kat kalendar tu penoh dengan notis. Kat phone pon same. Firstly nak cerita bende yang menyeronokkan tapi macam tak berapa nak bagi effect sangat laa. Huh! Apee tasya ngarot niyh. Ntah laa. Hehe

nampak tak muke tasya yang CERIA niyh :]

Niyh hah. Semalam dapat berita yang 10hb semua mahasiswa akan dapat VOUCHER BUKU RM200 yang telah dihadiahkan oleh kerajaan tersayang. Okeyh. Duit kami jugak sebenarnyer tuh kan. Hehe. Bile pikir balek macam tak adil sebab budak sekolah dapat cash tapi kami dapat voucher. Okeyh. Tahu dah sebenarnyer mereka taknak kami membazer. Tahu laa kan kalau budak IPT niyh ade duit jek. SHOPPING! tuh jek yang ade kat mind mereka. Same goes to me. HAHA. Seronok tahu biler dapat duit yang orang kasik. Banyak tu. RM200. Bukan senang nak dapat free2 jek. Sepatotnyer kene beli buku tapi buku semua dah abez beli. 


So, anak encik salihin yang bijaksana niyh menggunakan akal fikirannya yang sentiase ade idea2 bernas nyer. Buat ape? Tasya buat deal dengan ibu tersayaang. Memandangkan voucher buku tuh boleh digunakan untuk beli alat tulis dan buku2 keperluan. Tasya akan bagi ibu voucher tu untuk ibu beli alat tulis untuk tadika nye dan tasya? I got RM200 cash from my mummy! Wow! Thank you kat kerjaan yang bagi voucher dan thank you kat ibu yang bagi cash! Hoho. Bijak! Bijak!


Secondly, tasya seronok sangat sebab hari niyh ulang tahun kelahiran orang2 yang tasya sayang sangat. Ramai pulak hari niyh. So, atas kepenatan yang melanda hari niyh entri hari niyh macam perlu dipendekkan. Tapi still nak mention pasal manusia2 yang bertuah untuk dipromotekan muke mereka dalam blog tasya niyh. Hehe. Mereka niyh semuanyer ade persamaan. Pertamanya, mereka adalah orang yang pernah dan masih rapat dengan tasya. Keduanya, mereka niyh otak bagaikan orang giler yang tak pernah sedar diri. Kalau mule-mule tengok rase macam sombong siket jek. Tapi rupenyer orang giler yang terlepas ddari tanjung rambutan. Hoho. Sorry laa kawan. Gurau saje. Peace!


Manusia pertama yang bertuah ialah seorang jejaka yang TAMPAN lagi MACHO, KACAK dan BERGAYE. Wooho! Kau jangan bangge sangat laa weyh. Bersyukur laa ade kawan macam aku yang jujur niyh. Haha. Dia niyh classmate tasya time upper form kat secondary school dulu. We're BENZER! Mule-mule kenal dia dengan seorang yang player. Annoying gak laa mule2 sebab dia niyh dalam gang yang nakal2 kat sekolah dulu. Tapi biler dah kenal baru tahu dia niyh memang laa nakal. Alaa budak sekolah kan. Tapi sebenarnyer dy niyh baik dan agak laa pemalu. Hehe. Weyh! Aku rindu laa nak wish SELAMAT MALAM kat kau. HAHA :P

AHMAD SAFWAN
- all the best in your life
-may Allah bless you
_______________________________________________

Manusia yang kedua pulak ialah adeq sayaang saye yang cute-mute. Budak senget niyh teman sekatel tasya mase kat hostel dulu. Weyh! Kitorang kan katel double decker. Dia katel atas katel tasya. Sekatel laa tu kan. Seronok betol dengan budak niyh. Hari2 bergosip jek dengan dia. Hari2 ade jek keje yang kitorang nak wat same. Paleng best nak buat keje jahat mesti same2. Takpon cover each other. Hoho. Seronok giler laa. Rindu kamuh laa sayaang. Rindu laa. Nak peri makan same2. Training netball same2. Lepak surau same2. Sodorm same2. Ponteng prep pon same2. Hoho. Jahatnye laa hai kite niyh kan. Padahal dua2 prefect. Haktuih! 

NUR SYAHIRA BORHAN
may Allah bless you, sayaang
sayang kamuh selalu, adeq. rindu jugak!
Tapi sekarang budak kecik niyh dah hebat. PKP sekolah beb. Chaiyaa laa lu. Dulu owang tak dpt niyh kamuh lak dapat. Bagos laa tuh. Sekurang-kurangnyer takde laa asyik bdk skema jek pegang jawatan tertinggi kat sekolah tuh. Buat ape yang patot. Tegakkan segale kebenaran. Betol kan ape yang tak betol. Dan jangan lupe awak nak SPM tahun niyh. Hey! Dah besar laa dy niyh. Apa-apa pon gudluck okeyh sayaang. Rindu kamuh laa budak kecik!
__________________________________________



And the last person yang sangat bertuah ialah kawan tasya yang CANTEK lagi CUN jugak. Haha. Mule-mule tak brape nak kenal. Lame2 seronok pulak jady gang dengan dy. Hoho. Budak yang giler! Dah besar kakak aku niy. Tapi sedih sebab tak same kelas maths dengan dy lagi. Kalau tak selalu breakfirst before g kelas and selalu suroh dy ajar. Orang yang agak berSASTERA dan berJIWANG KARAT. Hohoiiii. Status jiwang jekk. Tapi bab lawyer burokk. Bagi laah kat dy. Hey! Seronok kan berpesta tady? Hehe. Untunglaaa dapat jady NEXT TOP MODEL kat KFC tady. 


SHARIFAH SHAKINAH
-may Allah bless you, kakak!
Huh! Selesai sudahh. Mahu tidur tapi dah tak ngantok lagi. Penat sangat. Nak view gambar yang beratus kami berposing kat KFC tady. Seronok! Sape tak sayaang kawan weyh! Pengalaman maness. Biler otak dah menggiler. Ape pon boleh. HAHA. Okeyh. Selamat malam :)

sayaang korang laa weyh !

MY FRIENDS ARE CRAZIEST IDIOTS I KNOW. 
BUT. . .
I LOVE THEM SO DAMN MUCH (!)

WINK : Mereka lupe birthday tasya biler?? Ciss! Cdeyh tahu. Nak nanges? Merajuk? Hoho tak mungken laa. Chill laa. Tak kesah pon laa. Tasya dah besar. Takkan nak nanges pasal mende kecik macam niyh jek. Ape laa. SAYANG KORANG!

4 comments:

  1. alolo!sweetnya :) best gile bafak!dapat cash rm200!nak jugak!T.T

    ReplyDelete
  2. haha. awk pon dapat jugak kan. tpi kite dpt cash, awk dpt voucher jek. hoho.,

    ReplyDelete
  3. thanks a lots la kakak sayang. syira rindu semua itu!<3:)

    ReplyDelete
  4. sayaang! rindu jugak laa! <3 <3

    ReplyDelete