Sunday, 15 January 2012

sunday :)

ASSALAMUALAIKUM
hye beauty and handsome :]

Tasha nak cerita pasal AHAD yang menggembirakan. Maybe korang akan kate , "eleyh. biase jek. tak gembira pon." . Tapi bagi tasha. It's good enough. Mampu mencapai target. Seronok tau! Huhu. Hurm. disebabkan semalam my beloved cousin ade cakap , "tasha study ke on9 ? " . sambil melemparkan senyuman manisnya. Tibe-tibe tertanya-tanya. Mulut kate , " 2 in 1" . Tapi bila tanya hati?? Adeyh.

Kecewa jugak laa kan. Tapi memang betol pon. Aim semalam nak tengok citer hindustan sambil study chemistry. Korang boleh buat? Even kienah selalu cakap, "Boleh pulak minah niyh study mase tengah kecoh gini." Haha. Boleh laa kienah. Niyh tasyabella. Haha. *bajet. Tapi semalam memang tasha capai target. Tengok hindustan then bila iklan study chemistry. # both DONE :D


So, semalam disebabkan kepenatan yang melampau. Tasha  pon decide nak tidur awal dan kononyer nak bangon awal laa. Sebab dah dua, tiga hari niyh asek tak cukup tidur jek. Tidur nak dekat pukol4 then bangon subuh, tak tidur lagi pastu. Memang giler laa kan. Mate pulak boleh tahan. *ayah kalau tahu niyh, confirm kene marah abez. Hey jangan kasik tau ayah tasha okeyh. Hurm. tapi terlajak tidur pulak. Sedihnya. Planning nak study pagi2 bute terpakse dibatalkan. But! I got a very nice sleep! Seronok giler tidor lama2. Kan?

So, without wasting anytime, tasha bangon tidur jek terus buat kerja-kerja yang sepatonye - mandi, basoh baju, siapkan diri, kemas katil, kemas bilek and STUDY. Bila duduk kat meja study jek terus panang listing keje yang MELAMBAK sangat tuh. *peneng!. Banyak giler. So, keluarkan note book then terus buat jadual kerja. PERLU OK! kalau tak nanti ikut suker jek biler nak belajar. So. target hari niyh nak habeskan bace keusahawanan chapter2 , solat zohor, buat latihan maths. *sebanyak mungkin! and malam lepas solat and dinner nak mengadap buku chemistry. 

Alhamdulillah. Selesai sudah mathematics and keusahwanan. Thanks to my twin [tasha] coz bagi pinjam buku. Okeyh then. Tengok dalam list tuh. Ape yang kurang? Lunch and facebook! Yep! Good! Hari niyh dengan bangganya nak kasik tau yang tasha berjaya capai target taknak bermuka buku hari ni. Selama ni, pernah je berazam macam ni. Tapi sempat jugak buku untuk untuk notifications then off. Tapi hari ni langsong tak on. Best giler. Ape cer kat fb tuh tolong jangan tanya kat tasha ok. 






Memandangkan kat kolej tasya niyh dah ade NEW RULES. Yang mana ' setiap hari tepat pukul 7 malam, facebook dan youtube akan diblock sehingga pukul 7 pagi esok nya.'. Ape ke sengalnya mereka buat peraturan macam ni sekali. Ingat kami ni budak kampung yang tinggal kat kampung orang asli ke. Hey! WE ARE GENERATION 'Y' okeyh! Ingat kitorang niyh kolot ke. Ngek!


So, disebabkan peraturan bengong tu. Tasha jadik sangat malas nak on9. So, hari niyh dengan nekad nye tasha taknak on9. Yes, I am! Tak on9 pon hari niyh. Just dari pkol6 tady duduk berBLOGGING jek . Lagi seronok. Malasnyer laa hai. Tapi ape pasal pulak sampai taknak makan kan. Alaa. Kawan-kawan tady dah ajak makan maggi so kitorang tak keluar makan laa. Hehe. *kene marah dengan  ibu tadi sebab makan megi

Hey! Minggu ni tasha bz siket tau. Banyak giler keje. So, maybe akan bersama buku jek sepanjang hari. InsyaAllah.Korang doakan tau. This week ade exam english, chemistry and mathematics. InsyaAllah. Tasha akan berusaha bersungguh-sungguh. 4.0 flat! InsyaAllah. Aamin. Ok. That's all. Nak gi solat and dinner. Assalamualaikum :)

WINK: Kejayaan takkan datang tanpa usaha. Keep it up tasha!

2 comments:

  1. Kite nak kasi tahu ayah awak lah ! :) Wahwahwah ! rajennya cousin kite nih ! Nak ikut teladan awak lah :D Best of luck my beloved cousin !

    ReplyDelete
  2. heyp! jangan kasik tau laaa. cian laa kt cezen niyh. hehe. tak rajen mane pon. awak pon rajen jugak kann. all the best jugak utk kamuh sayang :)

    ReplyDelete