Monday, 6 February 2012

6 February ♥

ASSALAMUALAIKUM
hello peeps !

Hey guys! Have you look up for today events on your calendar? Today is 6th February rite? It's my birhday laa. Hehe. Penantian selama ini berakhir setelah tibanya detik 12.00 malam malam tadi. Now I am 19 ! I'm getting older?! HUH! Rase macam nak stop kan jekk mase pukul 11.59 uw. Huh! Takutnyerrr. Nape tasya takut? This year will gonna be the last year for me with the '1'. Nextyear will start with '2'. Arhhhh! Tak sanggop! Tapi siapa laa kite kan yang mampu nak melawan kuasa Allah Yang Maha Agung tuh kan. 

Yes! I am !
Okeyh. Hari ni hari bahagia tasya. Please everybody, don't spoil my mood. Okeyh? Thank you. Hehe Seronoknyerrr laa kan hari ni. Ape tak seronoknyerr kan kalau dah hari bahagia kite. Tasya gembira sangat2 walaupun sebenarnya jauh di sudut hati ni cdeyh sebab takpat bersama family tersayang. Tapi ibu banyak kali bagi semangat. Ibu selalu cakap, "takpelaa kakak. Dah 18 tahun kite celebrate same2. Kali ni kakak celebrate dengan kawan2 pulak. Okeyh sayaang". Okeyh ibu. Thanks bagi semangat. Sayaang Ibu !!!


biler dah giler. otak pon senget! HAHA
OKEYH! First of all. Nak cakap terima kasih banyak2 dan tak terhingga kepada semua yang masih ingat dan sudi wish tasya. Orang yang paling awal sekali wish ialah 'abang hotlink' yang sangat kacakk. Wohoho. Mesti jeles kan. 2 hari sebelum birthday lagi tasya dah dapat mesej wish birthday. Hadiah special lak tuh. Siap bagi free call satu hari. Wahhh! Memang betol2 special laa. Secondly, 'abang celcom'. Yang niyh abang yang paling yang disayangi laa sebab siap kasik free call seminggu beserta sms free lagi tau. Tak lupe jugak 'abang bank islam'. Best sangat! HAHA :D


sayaang mereka <3


Haha. Actually. Orang yang pertama wish ialah my beloved mummy. Thanks ibu! Takyah mintak hadiah lagi sebab ibu dah capaikan hajat tasya nak buat kenduri tahlil arwah atok. Tapi tasya takpat balek. Cdeyh jugakk laa. Then, abang,wani,ejat, ziera, kak liza and kienah. Lepas tuh dak syira. Biler dapat free call. Aim pertama nak call sumer budak BENZ dengan budak form. Sebab rindu sangat dengan dowang. Tapi lajak call dak syira dulu. Hehe. Thanks syira. Hurmm. Pastuh ramai laaa yang wish. Ex-adeq sayaang saya pon wish. Tuh pon setelah bagi hint2 kat dia. Boleh pulak lupe. Tau laa dah ade kakak baru. Jelez tau! Btw. miss you STAR :)


suker-sukir-sayer-laar


Nak dijadikan cerita. Biler dah dapat free call uw memang tasya bergayot jekk laa kan. Sumer orang nak di call nyer. Siap offer kat kienah ngan ejat lagi kalau nak guna phone amek jekk. Baek kan? Hehe. So, mereka yang baik hati niyh bawak tasya gi jalan-jalan naik basikal. Kitowang pergi lepak kat taman permainan kat Taman Universiti. Macam biase. Aksi photogedikks diteruskan tanpa sebarang halangan. Hehe. Best giler kowt. Tasya pon lepas gian laa setelah sekian lame tak melepak kat taman permainan uw. Yelah. Nak menghabiskan masa remaja kan. Sob. Sob. Sob. :")


hari yang indah -___-
Then lepas seronok berbasikal, time balek tu... tasya cakap laa ngan dowang, "Malam niyh KFC jom. Pizza ke? ". Tapi semua senyap jek. Dowang kate, "malam niyh ke? Kite tunggu ziera balek laa. Ecah pon takde. ". So, Tasya pon senyap jekk laa. Hilang mood jugakk laa time tuh. Tapi cover jugakk. Tapi kantoi jugakk dengan kak kienah yang instinct kuat nak mati uw. Siott jekk. Haha. Takpe. Tasya dah cakap. Kalau tasya merajuk jangan pujuk. So, dia okeyh jekk. Dia buat dunnow jekk. Hehe. See! Malam tuh dah okeyh dah. Kan? :)



dapat kek double maa. thank you ibu !

Hurmm. Sampai umah jekk terus 'hujan'. Haha. I just wanna to have at least a slice of cake on my birthday. That's all. Sebab memang dah biase. Atleast ade kek untuk celebrate birthday. FYI. Tasha sanggop celebrate sendiri tahu. Actually ibu dah masukkan duit lebeih swoh beli kek. So, malam tuh ajak kak liza teman pergi beli kek. Secret Receipe tau! Haha. Sedap! Chocolate fudge + tiramisu. Yummy! Beli jek then balek makan ngan ejat ngan kienah sekali. Ecah pon sempat rase siket kan. Sharing is caring kan :). Sangat terharu biler kienah dengan ejat berusaha share duit nak beli makanan2 sampingan untuk celebrate birthday tasya kecil-kecilan. Terharu sangat okeyh! Thanks banyak laa weyh! :DD


kienah a.k.a model sementara :P


Time ngah tunggu order burger siapp kitorang un jalan2 laa dulu. Dan macam biasa. Photogedikkss! HAHA! Lepas tuh. Lepas makan kek ngan makan burger uw. Siap2 makan balek umah kienah. Tasya gi gayot untuk kali terakher then mereke sebok transfer gambar. Seronok sangat mereke uw dapat gambar banyak2. Haha. Beribu gambar kitorang niyh hah. Okeyh. Yang penteng tasha nak gayot. Masyukknyerr. Borak paleng lame laaa. Thanks banyak awak! Naseb awak ingat lagi birthday saya. Tapi tak cdeyh pon kalau awak lupe. Biase laa tuh kan. ceyhh. yeye jek tak cdeyh. Huhu. Thanks sangat kat awak yang sudi jadik orang terakher untuk hari ni. Kita kawan jekk kan. Sampai biler2 tau. Sayang saya same macam dulu tau. tapi dah tukar status laa; "BFF". Okeyh :)



Itu saje untuk entri "birthday tasyabella (part1)". Just wait for part2. Hehe. Terima kaseh yang sudi wish dan doakan untuk tasha. I really appreciate it. Sangat ramai yang wish kat fb. Jangan risau sebab tasya dah reply and like sumer wall post kowang. Thanks tau. Hadiah takde. Tapi takpe. Yang penteng kowang sayaang tasya kan. Hehe. Gedik! Last but not least. Thanks kat adek2 yang call dari sekolah. Ingat jugakk kowang kan. LOVE YOU ALL!!! Muaaahhhhhahah <3



happy birthday to me :D

WINK :: Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah kerana bagi peluang kepadaku untuk bernafas pada tahun ke-19 :)

No comments:

Post a Comment