Saturday, 11 February 2012

sayaang atok !

ASSALAMUALAIKUM
hello and night dudez :]

By the name of Allah. Hari ni, 11 Februari 2012, genap sudah usia pemergian arwah atok kesayangan tasya 7 tahun. Diam tak diam. Dah 7 tahun atok tinggalkan kami semua. Kesepian nenek selama 7 tahun hanya terbuku di hatinya je. Siapa yang tahu rindu seorang isteri pada suami tercinta kan. Belaian kasih sayang 7 orang anak yang kononyer boleh manjadi pengubat rindu masih tak sama dengan belaian kasih seorang suami walaupun arwah atok seorang yang panas baran. *kalau buat hal jekk la. 

Tetibe teringat mase dulu, pernah laa tasya and cousin tasya yang sengal ni kacau nenek. Kitorang cakap la, "nenek bile nak kahwen niyh?". Ngek! Kau laa tasya tanye soalan bangang macam tuh. Naseb baek nenek tu sporting, kalau tak mahu kene sebat ngan batang penyapu tu. Haha. Nak tahu nenek jawab ape? Nenek cakap, "Nenek tunggu dak 'Ad masuk minang. [sambil tersengih ;)]" Ceyhh nenek aku dah maju bhai! Ahaks. Then tasya yang masih kanak-kanak dan taktau pape niyh pon tanye la nenek. Sape dia tu nek? Orang mane? Nenek senyum jek. Then setelah dah besar. Tasya tanye nenek sekali lagi tentang 'kekasih baru' nenek uw. Then nenek cakap laa, "Name 'Ad tu = Tiang lahad". Oupps! Terkedu kejap tasya time tu. I'm sorry nenek -__-

Okeyh! Kalau nak imbau segala kenangan dengan arwah atok. Memang kasik sebulan pon belom tentu habis lagi nak bercerita. Family tasya ni lebih kurang macam kesayangan atok ngan nenek laa jugak sebab ibu anak bongsu. Adik-beradik tasya paling rapat dan disayangi. Dan tasya pulak paling manja dengan atok dan nenek. Selalu ikot atok jalan2 naek bas gi bandar. Okeyh. Enough! Taley cerita. Nanti meleleh. :")

Enough for that. Just nak cakap tasya sayang kat atok. Sangat2 tau. Tak sempat nak buat kenduri arwah hari ni. Tapi mase birthday tasya hari tu, tasya dah suruh ibu buat kenduri doa selamat dan arwah atok sekali. Tasya tetap doa walaupun tapat join kat umah. Cdeyhh. Tapi. Takpe laa. Kat mane2 pon boleh doa jugak kan. Here. Tasya nak mintak tolong kawan2 doakan kesejahteraan arwah atok. Moge roh atok sentiase dicucuri rahmat olehNya. Dan moge atok ditempatkan dikalangan orang2 beriman. InsyaAllah. Aamin ~

KAKAK SAYANG + RINDU ATOKK !
dulu. kini. dan selamanya. 

AL-FATIHAH ~

WINK :: teringat dulu2 atok selalu tegur tasya sebab tak suka pakai bedak. then atok laa yang selalu pakaikan bedak. tp skang niyh kakak dah pandai pakai bedak sendiri tau :)

2 comments: