Wednesday, 22 February 2012

TEENAGE's LIFE (",) : "awak, maafkan saya"

ASSALAMUALAIKUM
hye blogger :]

OKEYH. I just have about 10 minutes before bersiap-siap going to class b.i pkol5 nanti. WTH! Ape punye bahase laa aku gune. Hancur sudah. apptb! So. back to the title. Hari tuh dah intro siket. Then, now nak start untuk story yang first. Ini gara-gara syahril (besties) yg seronok sangat cerita pasal life remaja zaman moden kt blog dia laa niyh. Huhu. Takde kene mengene. Lari topik! Okeyh dah! Tengok topik tuh.

"AWAK, MAAFKAN SAYA "

Ayat ni sangat sensitif. Sensitif laa sangat kan. Actually, this is one of my magic word. (ok. next entri is about 'magic word'. do remember me! ) So. Ape kene ngan ayat niyh? Ayat niyh tak bersalah pon. Just nak cakap ayat yang paleng pendek niyh laa sangat susah nak keluar dari mulut kanak2 zaman sekarang niyh. Kalau kanak2 takpe lagi. Niyh dah boleh jadik parents orang dah. Tapi kalau nak cakap ayat niyh, punyer laa susah. Macam jatuh jekk maruah mereke niyh kalau sebot ayat niyh. Apelaa sangat kan. 


Amboi. Takkan laa nak tunggu ade buat salah baru nak mintak maaf kan. Eyh mestilah! Huhu. Susah nak mintak maaf? Korang tu ego la! Sekali sekala belajar laa mintak maaf. Daripada korang buat tambah dosa maki2 + ngumpat2 dia hari2. Baek laa mintak maaf jek. Susah jugak? Eshh! Bawak-bawak laa bertaubat. Keras sangat laa hati tu. Tuh laa. Jangan biasa kan diri nak suroh orang ikot jek cakap kita. Kadang-kadang kita kene belajar dengar cakap orang pulak. Ape korang pikir korang anak raja? Ade aku kesah kalau ye sekali pon. Weyh! Asal emosi lak kau niyh??? HAHA

OKEYH. Tasya kalau cakap pasal kawan jekk mesti nak emo. Tak suke laa kawan yang bajet bagos jekk niyh. Ye tasya tak cukop bagos. Tapi atleast korang jadik la yang bagos. Ape laa. Okeyh. Taknak panjang2. Nak cakap ngan korang. Wahai kawan-kawan yang tasya sayangi sangat-sangat dengan sepenuh hati tasya. Tolong laa. Tasya mohon sangat kat korang. Jadik laa kawan yang baek untuk kawan korang. Tak kesah laa sape jek kawan korang tu. Pikir hati kawan kita. Tolong laa jage hati kawan-kawan kita. Cube pikir, kalau korang ade masalah. Sapa yang korang carik?

orang kata susun sepuluh jari nak mintak maaf.
tapi gambar niyh macam nak bagi penampar jek dengan tapak tangan tu. hehe :P

Hurm. Macam mane dengan kawan baru saya nanti? Amboii. Takkan laa ade kawan baru sampai nak lupekan kawan lama? Huh?? Just think it back. Okeyh.Rushing niyh! Take care korang. Sayang semua! Ingat! Jaga hati kawan! Belajar untuk mengalah bukan belajar untuk  kekalahan. Belajar mintak maaf walaupun bukan salah kita. Merajuk? Cukupla sekadar 5 minit. Kita remaja yang cool kan? Chill! Tata :)

WINK :: Kawan adalah segalanya bagi saya. Saya sayang mereka. Anda ??

No comments:

Post a Comment