Monday, 23 April 2012

MY TEAM NETBALL :D

ASSALAMUALAIKUM :]

Helo! Ni mcm sambungan tajuk FITNESS before ni laa. Ape kene mengene lak gn MY TEAM NETBALL kan? Haha. Korang nak tahu tak tasya yang sgt rajen dan bersemangat pasal sukan ni hari2 pergi training netball kat sekolah. Sekolah mane ? SISME laa. Bkn senang kan nak dtg sekola lame semate-mate nak train team netball sekolah. Bak kate Cikgu Malita, “tak pernah dibuat orang.” Haha. Releks laa cikgu. Kitorang memang dah lame nak datang jenguk sekolah and now mase yang paleng sesuai. Hehe. Malu*


Orite. Habes sudah intro. Kisahnya tasha, khairul syazwani and fiqah razak dan decide nak tolog sensei train adeq2 netball yang nak ade tournament tak lame lagi. Sensei  kate dowang ni dah maken malas nak pergi training. (*sensei = ‘cikgu’ dlm bhase jepun and cikgu ni adalah cikgu bahase jepun merangkap coach netball) So, no good player. Hoho. Sensei sangat risau tahu. Dan kitorang jugak tersangatlah risau.

Wani drive. Jemput tasha, then jemput piqa. Dari hari first sampai hari last. Hari khamis tu kitorang join dowangnyer friendly match kat MRSM Alor Gajah. Then hari jumaat tu kitorang datang lagi. Tu kire hari last. Memang habes-habesan laa kitorang train adeq2 uw. Wani paleng banyak laa sebab dy player kebangsaan. Mase tu dah bengang sangat dah sbb nampak sangat dowang dah maken malas. Yelah. Kalau dowang sendiri dah tak semangat nak training, kitorang lagi lah tak semangat nak train.

Okeyh la. Papepon kitorang still happy coz dpt training gn dowang. Ade jugak laa beberapa step baru yang kitorang blaja mase sensei train dowang tu. Just dowang kene kuatkan semangat lah kalau nak menang. Kepada adeq2, akak2 doakang korang berjaya. Nextweek dowang ade MSSNM then bulan 7 ade HKSBP kat Kelantan. Moge korang berjaye laa ye.

WINK :: thanks a lot to sensei cz jemput kitorang. Dapatlah kitorang jumpe adeq2 yg dirindui tu and dpt gak turunkan berat niyh. Takdela duduk rumah tu asek tambah lemak jek. Hehe

No comments:

Post a Comment