Monday, 25 June 2012

bila hati berkata-kata.

ASSALAMUALAIKUM
by the name of Allah (:

Kadang2 tasha hairan sangat. Setiap hari makin ramai pulak orang2 sebot cakap pasal calon suami @ bakal imam mereka. Adakah mereka dah ckop bersedia untuk semua itu ? Membina masa depan baru bersama orang lain. Meninggalkan keluarga tersayang. Ya. Maybe mereka yang berkata-kata itu sudah cukup bersedia. Tapi maaf. Bukan saya. 

Tasha hanya insan biase yang punyai fitrah untuk disayangi. Tetapi hakikatnya tasha masih belum bersedia untuk bertemu dengan bakal imam ku. Maybe abang tasha pernah cakap macam ni dulu, "alaa. time takde cakap lah tak bersedia. bila dah ade. bkn main lg berkepit." . Kalau cakap tak terase tu memang tipu laa kan. Ye. Tasha pernah jumpe seseorang yang jadik penyeri hidup. Tapi lepas kami berpisah. Segalanya berubah. 

Hurm. Tasha seperti nampak sesuatu di sebalik peristiwa antara kami. Alhamdulillah. Maybe Allah dah tunjukkan segalanya. Bagi tasha, budak sementah tasha masih belum layak untuk memikirkan hal2 demikian. Alhamdulillah. Allah sepertinya mendengar doa dan rintihan tasha setiap hari. Mahu menjadi hamba yang solehah. Mohon diberi hati yang tenang dan kuat. Cukop itu untuk tasha membuat keputusan tentang hidup tasha. 

Ade kawan tasha tanye. "Mane kau pergi 4bulan cuti? Senyap jek". Hanya senyuman dibalas. Mahu mencarik diri sendiri, itu jawapan kata hati. Maaf laa banyak membebel kat kowang. Tasha bukan nak tunjuk baik tapi hanya nak berkongsi pengalaman hidup. Tasha masih tercari-cari diri tasha yang sebenar.

Nak tahu tak. Ade seorang kawan tasha ni. Kami kawan dah lame jugak laa. Hampir 7 tahun dah. Tapi sekadar kawan dan tasha anggap dia macam abang tasha. Nak dijadikan cerita, dua hari lepas dia cakap kat tasha yang dia sayang tasha. Faham sangat dah maksud dia. Sebab dari form2 lagi. Tapi tasha malas layan.

Since that day tasha dah macam tak layan dia. Sebab apa? Sebab tasha taknak dia sayang tasha lebih dari sayang dia pada Allah. Cukop laa. Taknak tambah dosa lagi. Kalau betul awak ikhlas kawan dengan saya. Tolong lah jangan harapkan apa2. Maaf :(

Jangan risau. Setiap hari tasha akan berdoa untuk dipertemukan jodoh yang terbaik yang dapat membimbing tasha. Kalau ade jodoh kite datang masuk meminang jek terus. Saya taknak persahabatan kita terputus sebab sayang awak yang tak berbalas tu. 

Okeyh. Bagi mereka yang dah bersedia tu. Tanye diri lagi sekali. Dapatkan kepastian. Jangan kerana kononya nak elak maksiat terus nak kahwin. Maybe mereka bukan yang terbaik untuk korang. Untuk kak ayu yang tasha sayaang. Pikir2 laa dulu ye. 20 tahun baru kowt.

Actually nak berkongsi sesuatu dengan you all. Video yang sangat menyentuh hati. Nadia Nurul Nabihah @ Abie post kat fb. Sedih sangat. *tasha nanges! . hehe. Tak boleh laa tengok video tuh. Mesti sedih. Hurm. thanks abie for that motivation video. Enjoy this movie okeyh.


saat lafaz sakinah

WINK : Jangan sesekali melukakan hati kita. Hati kita hanya layak dimiliki oleh insan yang benar2 layak.

No comments:

Post a Comment