Monday, 18 June 2012

FAMILY TIME

ASSALAMUALAIKUM
by the name of ALLAH :)



Hey ! Lamenyer dah tak update blog. Dah bersawang dah blog nih hah. Okeyh nak story pasal family yang sangat ku sayangi. Weee. Hari tuh time cuti kami sekeluarga pergi holiday. Wink2! Takyah nak holiday sangat laa kan. Bukannyer pergi overseas pon. Huhu.

So. First holiday kitorang pergi picnic kat tepi pantai. PENGKALAN BALAK. Memang best laa kan. Kalo dok melake uw sumerr owg un tahu picnic kat pantai paling best. Siap pasang khemah beb. Chumell jek khemah kami tuh. Hik hik hik. Planing supposed with the whole family but disebabkan abang tapat balek coz buzy dengan final preparations and ayah lak pergi outstation kami pergi dengan ibu jek laa. And ateh. It’s okeyh. 

Dah seronok dah niyh. Excited jek nampak air laut uw. *huh. Burn muke since sports day kat tadika aetuh pon tak hilang lagi. Ni sambong mandi laut lak. Adeeyh. * hurm. Tasya kalo bab mandi laut ni memang excited gilerr. Sampai jek pasang khemah. Susun2 barang then terus terjun dalam air. Padahal time tu air tengah pasang tapi kesah ape. Janji pandai jage keselamatan. Swim2. Seronok giler. Siapp maen bola lagi kat laut tau. Best giler. Yang tak best nyer pasir pantai dah tinggal ciput jek sebab pantai dah kene tambak. Dah macam tembok besarr cina dah. Hurm. Anyway, kami still happy (:


Then, a few days after ayah bawak pergi Johor Bahru pulak sebab ade sedara kahwin. Kat area Senai. Dapat lah kitorang tengok2 airport Senai tu. Menarik jugak laa. Tapi ape yang nak diceritakan kat sini bukan pasal airport but about JOHORE PREMIUM OUTLETS. Huh siap highlights lagi tu. Hehe. Korang pernah pergi tak ? Anyone ? first time tasya tengok kat dalam tv. Roadshow Jalan-Jalan Cari Makan JJCM. Time tuh dah berangan2 dah nak pergi sane. Tapi sape laa nak bawak kan. Mase otw pergi rumah sedare tuh dah lalu dah tempatnyer. Tapi tak rase yang ayah nak bawak. Sebab ayan mane suke pergi shopping2 macam tuh. And atlast dapat jugak pergi. Weeee! Sayaaaang ayaah ! terharu tahu.

Wow! Best giler tempatnyer. You all yang kaki shopping uw memang patot pergi. Ni lah tempat shopping yang I rase paleng amazing sekali. Sumer jenis brands ade jual kat sini. And yang top2 dari overseas pon ade. Biase laa kan. Dah macam shopping kat overseas lak. Paris. Japan. London. UK. Australia. Sumer ade laa. tempat best, barang pon cantek and harge pon ofcos laaa cantek2 kan. Hehe. 

Disebabkan kami jalan tak planning nak pergi shopping so tak bawak banyak duet laa. takpat laa nak shopping sakan. Tapi tasya baru dapat gaji. Bawak laa duet siket. Ingat nak beli tshirt. Tapi hurmm tatau nak pileh yang mane. Cantek sangat sumernyer. Then dapat beli belt jek. Just nice. Beli ape lagi ? Chocolates! Yep. Ade satu kedai niyh jual macam2 jenis coklat. Yang dari overseas pon ade jual tau. Ibu pon kate. Amek jek laa nak ape. Yess ! saya yang hantu coklat niyh pon pileh sampai tatau nak amek yang mane. So just decide nak beli chocs yang tak pernah makan. Ntah. Maen amek jek.

Last but not least. Malam yang supposed tasya dah sampai ke kolej tersayaang tasya spend masse dengan family kat restoran yang sangat laaa romantik. Hoho. Ayah ku yang baik hati. Terima kasih ye. Nak makan satey jek kowt api pergi kedai cantek2 bagai. Name kedai uw De Laman. So memang tempatnyer pon macam laman rumah kampung yang dihias dengan barang2 antik. Huhu. Cantek. Tasya memang dari hari tuh lagi mintak nak makan satay tapi tade orang nak bawak. So malam tuh tasya melantak laa banyak2 satay. Giler kenyang. Minum neslo jek. Sedaap. Satay gemok yang sangat sedap. Terima kasih pakcik satay. 


Tempat yang sangat exclusive tuh akan tutup setiap hari rabu. Cett! Setiap banner ade tules gitu. Apelaa. Buat lawak jek. So korang2 yang nak makan kat tempat yang romantis niyh boleh datang kat Melaka are Klebang. Psst! Ade pakwe hensem kat ctu jadik waiter. HAHA. *kemaen lagi kau ye tasya. then, before balek tu ayah bawak jejalan kat tepi pantai. weee. maken angin jek laaa. tak turun kereta pon. 

WINK :: THANK YOU AYAH FOR THAT EVERY SINGLE MOMENTS. LOVE YOU BANYAK2 <3

No comments:

Post a Comment