Monday, 18 June 2012

TANJUNG MALIM TERCINTA !

ASSALAMUALAIKUM
by the name of ALLAH :)



         Hey2! Holiday is over. Huh. Sudah tiba masanya untuk kembali ke kolej. Ayuh! Tak tahu nak story ape. Perjalanan seperti biase Cuma kali ni sedikit hambar sebab hanya ditemani ibu, ayah and adeq yg chumell itu. Erm. Perjalanan yang dekat tetapi mengambil mase yang sangat lame. Okeyh. No point. Memang selalu takde point biler nak cerita pasal tanjung ni.

Hurm, bertolak dari rumah around 9.00 o’clock. Then, pergi rumah nenek. Lepak2 jap. Dalam 10 lebih bertolak anta puci balek hostel. Pkol 11 macam tuh baru lah selesai dan boleh teruskan perjalanan ke Perak sayaang. Tepat 1.30 p.m tasya terpacak depan pejabat kolej. Tapi. LUNCH HOUR! Shitt! Pkol 2.30 baru bukak. Alahaii. Penat tahu tak. Ayah dah lapar. Kitorang pon join ayah makan kat kedai ‘makcik sayaang’ depan kolej tuh. Pkol 2 tasya pergi balek kat office. Tuggu dengan penuh kesabaran. Ramai giler kot. Tapi pihak kolej takde timbang rase pon. Nak jugak bukak pkol 2.30.

hurm. Then, 2.30 terus serbu counter t-shirt and after that register rumah. Kabut macam taik jekk pengurusan kolej niyh. Geram betol. Actually mereka yang kononnyer datang awal tuh yang dah buat huru hara. Sebab kolej dah siap list kan rumah  tapi dowang nak jugak dok ngan kawan2 dowang. Erghhh. Macam laaa mati kalo tak duduk dengan kawan tuh. Satu kolej jugak. Bongek betol. Susahkan orang laen jekk tahu.

Settle angkat barang, ibu ajak pergi beli barang pulak. Stock2 makanan tu memang penting laaa kan. Hehe. Okeyh. Part last sangat sedih. Salam ayah, ibu, adeq. Ibu peluk tasya lame giler. Tasya tahu ibu akan rase kehilangan kalau tasya dah takde kat rumah. Takde lagi orang nak tolong kemas rumah, masak, tolong jage kat tadika, dengar luahan hatinye setiap hari. Hurm. Sebab tasya pon akan sangat merindui tu semua. Spend mase hari2 dengan ibu. I gonna miss you damn much ibu. Ibu bekalkan maggie gorang and kek batik. Sedaap sangat. 

WINK : Thanks ibu. Love you much. Ayah jugak. And adeq yang bakal dirindui celotehnyer setiap hari. Miss you all.

No comments:

Post a Comment