Wednesday, 11 July 2012

permulaan semester 3

ASSALAMUALAIKUM
by the name of ALLAH :]

ALHAMDULILLAH . Akhirnya dapat jugak tasha update blog ni. Maaf sangat sebab sekarang ni tengah sibuk sangat. Almaklumlah saya dah semester 3 , ala2 form 3 yang nak amek PMR tuh. HAHA. Assignments, tutorial, lab report, port folio sumer tengah tunggu turn jek tuh. LAB REPORT ? PORTFOLIO ? Yep. Tasha semester ni kene amek lab untuk 3 subjek MEMBUNUH (physiology,biochemistry,physicalchemistry). Dah lah 3jam untuk setiap lab tu + kene buat portfolio (thinkingmap+reflection) untuk each chapter yang belajar. Huh. Memang sempuuuuttttt laa na siapkan sumer tuh . Penat tahu !

Hurm. Dah laaa kelas dari pagi sampai pukul 7 mlm. Dengan keadaan kampus baru yang macam padang pasir lagi. Dengan satu kafeteria pon takde bukak (gara-gara budak degree tade kononyer). Hush! Sabaar jek laaa. Dugaan2. Sampaikan kitorang TERPAKSE bawak bekalan maseng2 dari rumah. Memang kelakar jek kan bunyi nyer kalau bebudak uni ni bwak bekal. Ade yang bawak bekal nasi, roti, mee2, dll. Bukan kate budak perempuan jek, budak lelaki pon rupanya bawak jugak tau. Tak ke kelakar tuh. *sebab amri (bg sape yg kenal lah) tunjuk kat aku semalam yang dia bawak bekal nasi semalam. siap nak makan time kelas lagi. Lapar sangaat laa tuh ;)

Okeyh. Masalah kelaparan satu hal. Keadaan muka bumi kat kampus baru yang ala2 padang pasir tu yang ketiadaan pokok sangat lah menyukarkan keadaan kami.  *ceyh mcm dlm geografi lak kan. Hehe. Sebab ape ? Cuaca dah laa panas. Tambah pulak takde pokok, so, mcm mane kitorang nak dapat oxygen yang sempurna ? Hah! Kan dah keluar ayat2 sains aku niyh. Ermm, padahnya kitorang alami masalah kesihatan i.e. demam, sakit tekak, kulit bermasalah, sunburn. Tolonggg laa. Kasihanilah kamii :"(

And. disebabkan kami TERPAKSE amek lab class for this semester, jadiknya jam kredit kami telah bertambah kepada 24jam kredit. HOH! HEBATTT KAN KAMI !? Memang hebat sangaat. Mereka memang suker buat hidup kami huru hara. Keluar pergi kelas pukul8 pagi balek kelas pukul7. Kafe tak bukak. Balek rumah nak kena siapkan lab report + portfolio. Ditambah tutorial dan assignment.Cube bayangkam macam mane kitorang siapkan keje sumer tuh ?? HEBAAATTT laaa kan macam tuh. 

So, nak di conclusion kan , yang kami semester ni sangat laaa buzy. Hopefully keadaan ni hanya sementara jek. Sekadar permulaan jek. Berharap yang kami dappat sesuai kan diri dengan keaddaan ni. Takpe laaa kan bersusah dahulu, bersenang kemudian. Anda yang kat luar tuh tolong lah berdoa agar kami supaya kami menjadik pelajar yang tabah. Doakan untuk kecemerlangan kami sekali ye. *muke simpati . Moga Allah berkati dan permudahkan hidup kami. Aamin ~

WINK :: Saya sangat homesick ! Nak balek ! *jeles kienah dengan ainaa nak balek hari ni :"(

No comments:

Post a Comment