Thursday, 19 July 2012

RAMADHAN AL-MUBARRAK

ASSALAMUALAIKUM
by the name of Allah :]

Hai korang ! Puasa dah nak dekat ni. Dah ready? Huhu. Come on . Semangatlah siket nak puase dah ni. Setahun sekali jek jumpe. Time ni laa nak naikkan semangat tinggi2. Kalau boleh nak kasik pointer lebeh lagi tahun ni. Gilerrr excited aku! Seriously. Ni laa saat yang tasha tunggu2 kan. Yeahh2!  Esok puasa! Weeee :P

punyer laa excited siap tuka DP and cover photo lagi tau. InsyaAllah :)

Okeyh. As usual. Perkara wajib untuk awal Ramadhan ni, semua ahli keluarga kene balek berbuka kat rumah. Amek berkat katenyer. Masing2 dah jauh. Puasa dah laa setahun sekali. So, dapat buka puasa sesama sekali jek pon cukop laa kan. Awal2 lagi ibu dah pesan kat kitorang, "1Ramadhan nanti semua kene ade kat rumah tau ! ". Huhu. Baek bos. Bereh2! :D

Hurm, tapi sedih jugak laa kan coz tapat tengok pengumuman puasa tuh. Selalunya pukul8 jek tasha dah ngadap depan tv nak tengok pengumuman puasa. But this year takpat laaa. Yelah. Kat sini mane ade tv. Ade tv pon kene turun kat bawah. Nak online busy dengan assignment nyer. Huh :"( . Tapi tasha cam excited jugak nak tengok kan. Youtube pon jadik laaa . Ngee ;) So..

1 RAMADHAN 1433H
21 JULAI 2012 (SABTU)

Huh?! Penyimpan Mohor Besar dah tukar ??? Gilerrr arhh! Biar betol. Nak maen2 pon agak2 laa. Ni yang malas layan youtube ni. Rase nyer raye last year elok jek orang yang same. hurm *wondering. Dulu orang nyer berisi. Niyh keding jek. Macam dalam citer Senario dah aku tengok hah. *gelak guling2 HAHA. Okeyh. Mane pergi YM Engku Tan Sri Dato' Sri Ibrahim Bin Engku Ngah? Dari kecik aku tengok muke dia jek. Boleh pulak dapat atok baru kan tahun ni . Ermmm

Comment siket laa. Atok yang baru ni nama nya Dato Syed Danial Syed Ahmad. Nama syed gitu. Hurm. Beliau umum tady macam laju sangat laa. Takde unsur2 suspen. Haha. Ade2 jek kau niyh tasha. Okeyh jek sebenarnya. Tapi tasha rindu atok lame :'( .Korang tengok lah video bawah ni .

atok baru :D
rindu atok lame :'')
Arhh. Merepek sudah. Huhu. So. Tahun ni tasha dh tanam beberapa azam baru untuk bulan puasa ni. Nak qatam kan quran. Taknak merungut-rungut. Nak jage hati. Nak jadik sopan and baek. Taknak marah2. Nak buat solat sunat seberapa banyak yang boleh. Taknak tinggal terawikh. Kesimpulannya nak tingkatkan amal ibadah. Supaya dapat berterusan sampai bulan seterusnya. Yang penteng nak puasa penuh! Huh. Boleh ke ? Haha. InsyaAllah. Doakan tasha ye :)
So, Kat sini tasha na amek kesempatan nak ucap Selamat Menyambut Bulan 1000 sujud Ramadhan Al-Mubarak. Sama2 laa kita menikmati segala kemanisannya. Jangan sia-sia kan peluang yang ada. Buatlah amal banyak2. Latih diri untuk jadi muslim sejati. InsyaAllah. Sama2 laa kite nyalakan azam ye. Jangan pikir nak raye lak  ;)
Tengok status Kak Dina kt fb buat air mata aku meleleh. Sedih sangaat. Kalau laah ramadhan kali ni jadik ramadhan yang terakhir untuk aku ........ Hurmm. Mampukah aku ? Ya Allah. Berilah hambaMu ini kekuatan. Aku ingin menjadi yang terbaik itu -__-
.
WINK :: Excited nak balek rumah ! Tahun ni dapat berpuasa bersama adeq comel ku yang baru nak belajar puasa. Chaiyookkk adeq ! :D

No comments:

Post a Comment