Sunday, 30 September 2012

DETIK PERMULAAN PERJUANGAN

ASSALAMUALAIKUM
and a very GOOD MORNING :]

Alhamdulillah. Hari ni bertemu sudah kite dengan bulan Oktober. 'Octoberwish' pon dah jadik trend kat twitter. So. Ape korang punyer wish? Cer kongsi sesame. Sign in twitter then type hashtag 'Octoberwish' then tules laa wish korang. Senang je kan. Ceyh. Dah macam promoter iklan pulak. HAHA

HAH ! Macam ni lah ! Ni semalam punyer ;)

Tengok entri title hari ni. Gempakk kan. Haha. Jadik nyer nak kasik tahu kat semua rakyat jelata bahawasanya dengan rasminya bermulalah hari ini tanggal 1 Oktober 2012 perjuangan beta dan sahabat handai beta untuk berjuang dalam melaksanakan tanggungjawab kami sebagai pelajar diploma sains. *ape poyo sangat ayat aku nih. Back to normal. Hari ni dah start final exam. Weyh! FINAL EXAM lah! Ofcourse lah aku cuak ! Apelaa korang ni. Bukan kate exam, even kalau ade test or even quiz sekali pon aku punyer cuak tuh dah same macam nak amek SPM cam dedulu tu. Dasyatt kan

See ! Every day is final day :B

Alaaa. Korang pon macam tuh jugak. Mesti gelabahnyer kalau pasal exam ni. Kan? Tapi dah saat2 akhir macam ni nak cuak ape pon dah takde gune kalau sebelumnye kite semua langsung takde effort untuk menuju ke arah kejayaan. Yess! That's our point. "MENUJU KE ARAH KEJAYAAN". Belajar dah, usaha pon dah, and maybe doa pon sudah even tak boleh putus berdoa pada Allah yang akan sentiase bersama kita. Ape yang tinggal tawakal. Tapi selagi belum dapat kertas soalan tu belum boleh lagi nak tawakal. Kene usaha sampai titisan terakhir. Ceyyhhh~

Okeyh laa. Aku ni memang suke merapu kalau dalam blog nih. Merepek yang takde point. Hari ni exam petang. Exam kitorang sampai Jumaat ni. Takde gap langsung. Hari2 petang jek start exam. Takde exam pagi. Heaven tak heaven sangatlah sebab aku suke pagi. Kalau petang ni macam dugaan siket. Nanti mule lah nak merungut panas laa, bas takde laa, hitu laa hini laa. Memacam laa kan. Kalau pagi seronok. Aman damai jek. Orang kate rezki pon melimpah ruah pepagi ni :)

So, dikesempatan ini, sy NATASHAH NABILAH BINTI MOHD SALIHIN, lecturer wanna be. (Dr. Natashah. perghh ! haha verangan jekk) InsyaAllah. Nak mohon ampun dan maaf untuk segala salah dan silap atas segalanya. Malas nak mention sesatu. For everything lah. Doakan untuk tasha and kengkawan nak exam. Moge dipermudahkan segala urusan. Dekan for the third time insyaAllah milik kite semua. Buat yang terbaek tau korang. Terima kasih untuk doa kalian. Thanks cik juefa yang sudi call semalam semate-mate nak wish. Sweettt :B

thanks for the wish , kakak ! 

Nak share siket, rajen2 laa kite dekatkan diri dengan Allah, insyaAllah masih belum terlambat. Solat tahajud, solat sunat hajat, surah Yassin, surah Ar-rahman, surah Al-waqiah and al-quran keseluruhannya jadik kan lah teman. Even sekadar untuk exam ni, dapatkan lah keberkatan tak banyak, siket pon jadik la. Tapi kalau boleh teruskanlah setiap hari even dah abez exam. Teringat kat sekolah dulu, even stationary pon kitorang bawak g bace yassin n solat hajat. Keberkatan jek punca utama. InsyaAllah. 

Mohon ampun sudah. Doa sudah. Perkongsian ilmu pon sudah. InsyaAllah sama-sama terus berusaha dan berdoa. Jangan lupe apa yang kite buat semua ni lillahitaala. Dan insyaAllah akan dipermudahkanNya. Aamin~ Untuk permulaan. PHYSIOLOGY. Mr. Physiology, be nice with me please. I love you. Bismillahirrahmanirrahim~

WINK :: SAYAAANG PHYSIOLOGY ! NAK 'A' ! NAK 4.0 FLAT ! InsyaAllah . Aamin~

No comments:

Post a Comment