Friday, 28 September 2012

GLORY MORNING :)

ASSALAMUALAIKUM 
a VERY GOOG MORNING :D

hYE KorANg! weyh bangon laa! Dah nak pukul 7 ni. Dah solat suboh belom tuh. Eshhh! Cepat bangon! Ape nak jadik nih. Orang laen pon ngantuk jugak. Tapi tanggungjawab tu kene buat dulu. Bla. Bla. Bla. *membebel. Hah! Macam tuh laa ibu aku membebel pepagi kat rumah nak suroh kitorang bangon pagi. Yah! I missed that 'bebel' so damn much. 

No point update blog aenih. Tapi disebabkan teringat kate2 my dear besties, EJAT, "malas nak stori mori laa. cakap jek kat blog tuh". GOOD IDEA! Time tu memang aku takde ape nak cakap tapi pagi ni terase nak buang mase kejap. Cett! Padahal pukul 9 kang kau ade test. Tak hengat ke tasha oii?? PHYSIOLOGY tahu !! Kau tuh macam hebat nauu dengan bio tuh. Arhhh! Tak kire. Nak blog jugak!

Hurm, Actually. Aku dah study pepagi tady. Bangon pukul 3.50. Hebat kan! Haha. Sampai ibu anta sms pukul 11 lebeh malam tady pon aku reply pukul4. Heee. Sory mummy. Nak kene biasekan diri untuk final exam nanti. Dah 2 minggu ni asek tidur pukul 4 pagi jek. Ni time exam nak bangon pulak pukul 4 pagi. Yahh! For my own best too. Nak seribu daye. Itu care aku. Ups to korang lah nak study time biler. Sebab aku minggu ni takde gangguan sangat. Sebab roomate aku gi merempat mane ntah. Aku dok sorang2. sedihh! *ceyhh padahal suker sebab dapat kongker bilek ni. HAHA

So. Pagi ni aku ade test PHYSIOLOGY. Tajuk yang masuk test kali ni muscular system and plaNt structure. so, nak taknak aku kene hafal and hafal untuk semuanye. Menghafal adalah habit aku biler m-a-l-a-s. act bukan malas tapi takde mase. haha poyo giler. mase nak update blog ade pulak kan. sukeh hati haku laa kan. Beb! Doakan aku tau. i'll try my best. InysaAllah. Allah bagi ganjaran untuk setiap effort kite kan :)

Motif lagi satu aku update blog ni sebab nak kasik tahu yang aku ade masalah same macam COUSIN SAYAANG aku, feeza, yang mungkin bagi korung masalah ni masalah remeh, tapi bagi aku MASALAH YANG BESARRR! Nampak tak ape yang aku cube sampaikan. Okeyh. AKU HOMESICK!!! Tuh jek mampu aku kate. Tak dapat balek before final exam sangatsangat menyusahkan hati aku. Okeyh. Thats my big problem. To me, kalau before exam tak amek restu macam tak ade gune belajar macam nak giler tapi takde restu. "takpe laa kakak, doa ibu gn ayah sentiase dengan kakak. our restu is every seconds." OK. THANKS IBU FOR THAT AYAT YANG SANGAT SYAHDU TU :') . Cepat lah 6OKTOBER!

Sebenarnyer. Aku dah tak larat nak hadap masalah kat kolej yang macam hape ntah. habes masalah pilihanraya dan semestinyer aku akan sentiase setia dengan MAHASISWA PENDIDIK. HIDUP2!  (i'll be later update a special post about pilihanraya).Sekarang timbul masalah bebudak semester 3 kene buang kolej ramai2. Ntah ape masalahnyer pon aku tak tahu. YAh. I dunt mind  about being rejecting to stay at this college for next semester. To me, kat mane2 pon takpe janji ade tempat tinggal. lagipon kalau duduk kolej ni TERPAKSE join sane sini event yang ngarut2 tu. semate-mate sebab sticker yang takde funtion tuh. 

tapi kesian kat mereke yang duduk jauh tuh. Event aku pon jauh jugak sebenarnye walaupun tak jauh sangat. Tapi kesian kat mereka yang susah tuh. Malas pikir la pasal orang lain. Bagi aku, masalahnyer settle sebab ibu gn ayah tak pernah nak ungkit atau pon resah gelisah biler anak2nyer mintak duit even berjuta aku kire demi pelajarannyer. ayah kata duit boleh carik yang penteng belajar kene betol. Okeyh BOS! so. biler kene duduk rumah sewa untuk seawal semester 4 ni untuk diploma. aku rase itu mengajar aku untuk lebih berdikari. i loike! aku tak suke susah kan orang. dan mungken care hidup aku akan berubah untuk semua kehidupan baru tu.

and. aku rase aku ade masalah lagi satuh ni. tapi takpe laa. dah nak exam ni. aku malas nak sesak2 kan otak aku yang memang dah sesak dengan PHYSIOLOGY, PHYSICALCHEMISTR, BIOCHEMISTRY, PHYSICS, STATISTICS. Let go jek laa. Terpulang pada maseng2 sebab maseng2 ade hak untuk buat ape2. Ape nak aku cakap, biler kite buat sesuatu keputusan tu pikir dulu laa ye. jangan buat konklusi sendiri kalau tak pasti. kite kan dah besar. takkan laa nak jadik macam bebudak dulu tak dapat aiskrim pon nak merajuk. be matured okeyh darlink :)

untuk kawan-kawan upsi. ape nak aku bagitahu. ape yang korang tahu pasal diri aku ini adalah diri aku sebenar. dan mungken jugak tidak. bukan hipokrit tapi kadang2 aku teringin jadik macam binatang ape tuh yang berubah2 warne eak? lupe laa name dy. tapi takpe laa. aku nak jadik macam dy. jadik diri ikut kesesuaian kehidupan setempat. tak kire la kalau korang kate, "dia kene laa terima aku seadanya kalau nak kawan dengan aku". but for me not. kite kene ikot rentak dan irama nyer kalau nak jadik lagu yang sedapp tuh kan. 

okeyh. dah pukul 7.27 pagi. malas nak taip lagi. tak reti nak end. nanti aku sambung lagi. nak study. tak mahu sedih2. gudluck untuk semua yang amek test physiology hari ni. kalau kite dah usaha. insyaAllah, dipermudahkanNya. Aamin~ Doakan untuk bersama. Allah akan sentiase bersame dengan kite. Untuk readers yang disayangi. Tunggu aku update lagi ye. Doakan untuk kejayaan kami tau. GTG. Assalamualaikum :)

WINK :: Tak bertegur sapa bukan jalan penyelesaian terbaik. Tapi kalau aku dah cube buat baik korang taknak layan. Its okeyh kalau itu pilihan korang. Yang penteng korang kawan aku dunia akhirat. AKU SAYAANG KORANG !!! *rindu untuk semua kemanisan itu :')

No comments:

Post a Comment