Saturday, 8 September 2012

keep holding on ~

ASSALAMUALAIKUM
salam ukhuwah :]

Alhamdulillah. Setelah sekian lame menanti saat indah2 ini. Walaupun perhubungan jarak jauh namun perhubungan kami tetap indah. RINDU(!) Nak sangaat jumpe. Tak puas laa jumpe dalam fon jek :( Memaseng sekarang dah busy. Ntah biler laa mase kami dapat jumpe lagi selaen daripada kali terakhir 2 tahun yg lepas. 

Hurm. Tady mase tengah syiokk tidur tetibe fon bunyi. WANIE!!! "assalamualaikum tasha... bla. bla. bla..." . Borak lame giler. Memacam citer. Motif utama wani nak tanye pasal syarel jek. Tapi as usual kitorang memang suka bergosip pasal mende2 laen. Heee. Sempat jugak nangis2 lepas rindu tady. SERONOKK! Tapi tak seronok sangat bile wani bagitau yg nenek kesayangannya baru meninggal dunia beberapa minggu lepas. Takziah wani. Al-fatihah~

ni laa CIK NURSE kita - wanie :)

One hour after, tasha online jap. Tetibe ada new notification. HANA!!! Ana comment2 kt status tasha pasal syarel tu. Then jap lagi kitorang pon borak2. Tapi this time kat IM jek. Lagi sedih tau. Erm. Ana baru lepas orentasi. UM ---> lawyer-to-be. Dah ckap gn ana suroh tunggu tasha gn wani kat UM tu. Nak melawat?! Memang dekat sangat la kan. Kitorang nak grade sesame kat sane. Paham tak? maksudnya tasha gn wani pon nak apply UM nanti. InsyaAllah. Tapi nanti memaseng laen2 product nye. LAWYER-DOCTOR-TEACHER :D 

ni pulak CIK LAWYER kita - HANA

FYI; shahril is our ex-schoolmate @ head prefect @ bestfriend since primary school (:

SHAHRIL si budak happy go lucky :)
selepas dua hari operation. masih tiada tanda senyuman.
cepat sembuh ye syarel :'(
Keputusan nak apply UM baru dibuat setelah memikirkan nasib kitorang yang tak menentu kat sini. Berdasarkan ura-ura : masalah mengenai pengurangan pengambilan pelajar diploma dalam kemasukan ijazah. and masalah guru berlebihan. Ingat nak sambung education kat UM jek kalau takde rezki kat UPSI ni lagi. Tapi kalau boleh nak stay jek sini sebab banyak advantages kalau sambung terus. 

Come on tasha ! Kalau ade rezki tak ke mane. Focus on your ambition. LECTURER! Yep. Daripada kecikk memang dah bercita-cita nak jadik pendidik. Kalau boleh nak lecturer tapi kalau dapat cikgu pon okeyh jek. Kalau dapat jadi nazir kat jabatan pendidikan tu pon lagi bagus. Sebab teringin nak keje macam tu jugak. Tapi tak kesah pon. Korang doakan yang terbaik untuk tasha ye :)

WINK :: pasal syarel tu. he's warded for a few days. operation. lymph cancer. tapi infections jek. still in early stage. he's okeyh rite now. sekarang syarel kat umah tengah bercuti selama sebulan. keep on medical check up. get well soon syarel! 

No comments:

Post a Comment