Friday, 5 October 2012

Last Payyperr ~

ASSALAMUALAIKUM
a very GOOD EVENING :]

Alhamdulillah. Besyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya selesai sudah perjuangan kami pelajar Diploma Sains menduduki perperiksaan akhir semester 3. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Perjalanan yang cukop indah. dan berakhir dengan indah. 

Last payyyperr (*versi JOZAN) kami adalah STATISTICS. Alhamdulillah. Berkat usaha segalanya berjalan dengan lancar. Even dah kecewa sebab dapat carrymarks yg paras2 hidung jek. Tapi tasha berharap sangat markah exam tasha dapat tolong kasik tasha A utk Statistics ni. Ya Allah. Permudahkanlah segalanya. 

Nak taknak tasha kene, mesti, harus dan WAJIB untuk bergembira di hari last day ni. Huhu. Ofcourse laa kan. Sape jek yang tak seronok kalau dah habes exam ? Cer gitau aku ?! Okeyh. Hari ni tasha pakai baju kurung kaler OREN. First time kowt ade baju kaler oren. Yahh! Tasha kureng minat kaler oren, merah or kuning. And seangkatan dengannya. Asek2 baju nyer warna biru, putih, hitam, and PINK! I LOIKEE :D

me in ORANGE :B

Seriously happy giler hari ni. Antara 5 sebab kene tasha HAPPY sangat;
First: ofcourse sebab dah merdeka untuk semester3. 
Second: Sebab tempat duduk utk last payyper nih sam mase first payyperr (29 the lucky number. Aamin~). 
Third: Sebab excited nak balek rumah tercinta. 
Fourth: Sebab excited nak jumpe beloved family. 
Fifth: Sebab nak release tensionnn ;)

Actually. Planning hari ni nak ber'photogedik' gn kekanak tuh sumer. Especcially, 5 beradek tuh gn 5 sisters tasha and TWIN tersayaang. tapi keluar2 jek dewan exam terus mereke sumer berlari naek bas. takot sangat lah takde bas nak balek. So. naseb laa sesape yg ade jek laa dapat amek gambar. Kinot paleng untung. Ade jek muke dye ;P

DIELA, BIBO, KINOT, AND ME :)


EDIKA & EVY masok part last jek :P
KAMI ORENN (!)
aini, kyna, ecah, tasha

Eyh! Korang! Post ni pasal final exam jek tau. So. Jangan nak bosan sangat laa ye kalau bace tuh. So tasha nak review siket pasal final exam semester nih. Hurm. Malas nak type pepanjang. Ape kate kite jawab jek soalan2  kat bawah nih. Korang pon boleh buat jugak tau. Copy soalan kat bawah ni then jawab ikot jawapan dari hati korang. Orite ?! Yuk!

Q : WHAT IS YOUR TARGET FOR THIS SEMESTER FINAL EXAM?
A : Ofcourse 4.0 flat ! Get all A's for the all courses. 

Q : HOW WAS YOUR PREPARATIONS?
A : All is well. Much better from before. I've put more than 3x efforts compare with the previous semester.

Q : WHAT DO YOU THINK ABOUT THE EXAM's SCHEDULE?
A : Everyday + Every evening = Just okeyh. Do not need to rush. 

Q : IS THERE IS ANY NEW WAYS/TIPS YOU DID FOR THIS EXAM?
A : Yes! I've memorized each word in the lecture notes for all subjects. I woke up early in the morning *almost at 4 a.m. I've started doing my revision two weeks earlier.

Q : BESIDES OF STUDYING, WHAT ARE YOUR ACTIVITY DURING EXAM WEEKS?
A : Errr. Ofcourse lah kemas baranng utk balek. HAHA. Erm. Solat tak boleh tinggal. Mengaji paleng penteng. Extravaganza nyer. Alhamdulillah. Dapat solat sunat biler dah bangon pagi tu. *memang dari dulu lagi teringin nak sangaat date with MR. TAHAJUD.

Q : WHICH SUBJECTS DO YOU PREFER IN THIS EXAM? WHICH ONE IS HAVE THE 'HARDCORE' QUESTIONS?
A : I preferred the last payyper statistics. Almost all was hard but the most was PHYSICAL CHEMISTRY !

Q : GIVE YOUR CONCLUSION FOR THE WHOLE JOURNEY OF THIS FINAL EXAM?
A : Alhamdulillah. All is well. All of our efforts will be rewarded :)

- QUESTIONS END-

Hailaa. Penat sudeyh. Tak larat pulak nak pikir. Nak buat soalan lagi. Nak jawab soalan lagi. Penat! Okeyh. Nak kasik tahu yang tasha ade migrain. Dan sekarang Encik Migrain ade kat dalam kepale ni hah. Sila harap maklum. Nak balek rumah. Nak amek ubat. *even tah brape kali jek nnt aku makan. 
with MAMA AINAA :)

the TWINS :D

So far, itu jek laa yang boleh cakap pasal final exam ni. Boleh jwab tuh memang lah kan. Tapi tak tahu laa ape yang kita jawab tu betol ke tak. Kekadang lecturer ni maen kasik jek markah. Actually, semua 5 paper ni, PHYSIOLOGY, BIOCHEMISTRY, PHYSICAL CHEMISTRY, PHYSICS, and STATISTICS, ni sumernyer tough. Nak taknak kene jawab. So. Kene work harder laa. Gune laa segala kepakaran yang ade, bak kata ibu. HAHA. Thanks Ainaa and Evy sebab sudi jadik teman kaki study sepanjang minguu exam ni. Terima kasih untuk segalanya. Mohon dihalalkan jugak :)

Bismillahirrahmanirrahim.
"Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami, 
moga dilembutkan hati penanda kertas exam kami untuk
memberi markah yang terbaik untuk kami.
Berilah kami kejayaan di dunia dan di akhirat."
Aamin~

ALHAMDULILLAH. SELESAI SUDAH PART 'FINAL EXAM'.

WINK : All the best utk korang yang masih belom habes exam tuh. Hehe. 

No comments:

Post a Comment