Wednesday, 24 October 2012

PELANGI SENJA :)

ASSALAMUALAIKUM
hye korang !

OKEYH ! Rase macam tak sah kalau tak cerite pasal insiden yang happy sangat ni. Rase macam dah lam tapi nak citer jugak. Takde laa happy sangat tapi just excited sebab rasenyer baru first time dapat tengok keindahan ciptaan Allah SWT yang indah sangat2 ni. Yep! Ciptaan Allah sememangnya indah.

Tengok tajuk entri tu. Eyh. Bukan laa pelangi senja lagu stacy tu laa. Ni pelangi yang dijumpai pada waktu senja. Hee. Nak dijadikan cerita. Hari tu kan yang mase tasha ikut ayah pergi perak, time nak balek tu laa jumpe pelangi. Kat highway are sg buloh macam tuh kot. Tak engat laa area mane. Tapi yang penteng nampak PELANGI!

subhanallah :')

Ayah tunjuk kat kitorang. Perghh! Cantekknyer ciptaan Allah. Subhanallah. First time tengok pelangi yang macam tu. Jelas sangat warnenye. Then full half circle. Sebab lalu kat highway kan. Jadiknyer nampak laa full pelangi tu dari kiri ke kanan. And guess what? Ade sepasang pelangi. means ade dua laa. Ayah kata selalunya kalau ade dua. Mesti satu lelaki satu perempuan. Then tasha tanye laa macam mane nak tahu. Ayah kata, "yang terang warnanya lelaki, yang pudar siket tu perempuan". bhahaha LOL ! Kelakar jugak tapi boleh laa nak percaya siket2. Haha

contoh *ni amek dari google jek
ni yg original punyer ! tkdpt amek full :(

Allah tu Maha Agung. Boleh cipta ape je ikut kehendakNya. Kite sebagai hambaNya perlu bersyukur dan menikmati keindahan ciptaan Allah tu. Ayah kate ayah ernah lalu kat pelangi. Hurmm. Macam mane tu ye. Nak jugak rase. Mungkin kite lalu bawah pelangi tu ke. Lalu kat warna2 pelangi yang cantek tu ke. Lalu atas pelangi memang tak laa kan. HAHA. Hurm. Nanti nak ajak laa ayah lalu kat pelangi. Heee. *mukegedik 

ini lagi. nampak tk ade due pelangi kat situ ?

subhanallah. cantek kan ? :)

Rase bahagia jek tengok pelangi yang dua. Suuwwitttt sangat sebab ade satu girl and satu boy. Huhu. Ade laa dapat amek gambar tapi tak cantek sangat. Sebab dalam kereta and kereta tengah gerak pulak kan. Hopefully dapat jumpe lagi pelangi yang macam tu. Maybe. dua atau empat pulak. Hehe.

Huh. Ade lagi satu nak story. Haha. Bergosip jek keje kau nyah. Ni hah kiahh. *teringat pulak kat azimgn am yagn suke belakon jadik  nyah2. haha. Ni time kat perak tu. Kat rumah kawen tu diorang jemput team produksi ape tah namenyer. Macam pernah dengar. Alaa. tak egat! huh. takpe la. then pakcik tu ade buat special call utk pengantin dari Afee Utopia. Okeyh. Aku tak kenal kau! Seriously tak pernah dengar. Dye kate lagu baru and famous. Maybe stock2 orang felda sane je kowt. Haha. *giler jahat kau tasha And tahu tak Afee ni sempat nyanyi live lagi untuk pengantin. Terbaekk laa. Pakcik laen kali panggel taylor swift ke kak siti nurhaliza ke. Baru gempak. HAHA

Afee UTOPIA

Then dye ade call ade dua orang. Yang sorang ni famaous. Alaa. Ngek laa. Lupe lagi. Sebab yang famous ni dy tak cakap lame. tak sampai seminit sebab dye ade seminar. then yang sorang lagi ni perempuan pulak. yg ni bagi wish jek. takk kenal. tak famous. hehe. Okeyh ni lagu yang Afee tu nyanyi. Maafkan Aku. Silalah dengar ye :)


Okeyh. Lagi ape jek ade eak time tu. Hah! baju pengantin perempuan tu cantek. Ala2 dress. Bukan baju kurung tau. BAju tu dari atas sampai bawah thenn kain kembang. Shantekk! Kale kurning you. Huhu. Hurm. Kat situ ade jugak beberapa insiden laen. tapi nak post laen kali pulak lah. dah tak tahan hinguss meleleh jek dari tadi hah. heee :B

hah! lebihh kurang macam ni laa. tp pengantin tu punyer warne kuning
dan ofcourse lagi cantek dari yang ni okeyh!

WINK :: Okeyh. Yang penteng anak pakcik DJ tu hensem ngek! Tapi laen kali jangan laa pandang2 mate i ye bang. deep to heart tau nanti. haha. LOL

No comments:

Post a Comment