Sunday, 14 October 2012

SEMESTER BREAK - week 1

ASSALAMUALAIKUM
good evening everybody :]

ALHAMDULILLAH. Habes sudah minggu pertama bercuti di rumah. Menikmati cuti panjang di rumah sangat seronok. Boleh buat sesuka hati. Tidur lambat. Bangun lambat. Menu makanan yang lazat daripada ibu ikut pilihan hati. Window shopping. Balek kampung. And so on. Memang seronok sangat laa. Lebih2 lagi yang seronoknya bila tyme cuti yang panjang ni tasha jadi penganggur terhormat kat rumah. Wahh ! Meriah laa kan. Dah laa duduk rumah sesorang. Ade laa adeq tasha yang kecik tu. Tak laa bosan sangat ade budak kecik tuh.

Macam2 dah jadik minggu ni. Rase macam panjang jek cuti kali ni. Baru seminggu. Takde ape pon yang best. Macam biase rutin harian tasha setiap kali cuti ; ikut ibu ke tadika setiap hari daripada pagi sampai petang. Actually takde laa jadik penganggur yang goyong kaki jek. Ibu tasha bukan boleh tengok tasha kat rumah ni. Ade jek keje nyer. Jage tadika sini laa. jage taska sane laa. and as usual ade jek pekerje ibu yang carik alasan nak mintak cuti kalau aku tengah syiokk berehat kat rumah. Haihhh. Kacau daun betol laa.

Alaa bukan nak berkira laa kan. Dowang keje dapat gaji full even ade cuti2. Tasha ni?? Asek ganti2 jek. Bukan dapat gaji. Nak mintak gaji pon tak sampai hati. Sebab keje dengan ibu sendiri. Tapi takpe laa. Nak taknak nanti tasha yang kene handle tadika ibu ni. Pagi duduk kat tadika. Tengah hari pergi hanta makanan kat taska then duduk sampai petang. Petang balik tadika sampai pukul 8 malam baru balek. Tuh jek laa runtin hari isnin sampai jumaat.

Sampai sabtu ahad; bangun pagi. Mandi. Sarapan. Kemas2 bilik. Kemas rumah. Tolong ibu masak jap. Tengok tv. Pergi melawat adeq2 kat asrama. Tu kalau wekend. Tapi yang syiokk nyer time weekend ni dapat gi shopping. Tasha suke ajak ibu bazir masa kat bandar tu. Ade jek tempat nak pergi. Tak beli pon cuci mata pon jadik laa kan. Hee. Seronok tau jalan ngan ibu ni. At last mesti ade jugak plastik barang kat tangan.  Ngee~

Untuk minggu ni, tu jek laa tasha nak cerita selaen, sebab baru permulaan kan. Jadik tak rase lagi sebab. Duduk kat rumah sesowang ni memang bosan sebenarnye. Hari tu achik balek. Tapi dye tak sehat. Jadiknyer, still rase kesunyian sebab keje budak tu tidur jek kat rumah. Hurmm. Takpe laa. moge cepat sembuh laa ye adeq ku.



 WINK :: Jumpe lagi ~

No comments:

Post a Comment