Monday, 22 October 2012

SEMESTER BREAK - week 2

ASSALAMUALAIKUM
hye canteks kacaks :]

Heyya! Today is Monday. So, dah selesai tugas untuk minggu ke-2. Baru 2 minggu bercuti rupenyer. Rase macam dah berbulan kat rumah ni hah. Haha. As usual. Life goes with the same routine everyday from Monday till Sunday.

BANGUN PAGI-->mandi > siap2 g tadika > breakfirst > pergi taska > lunch > balek tadika semula > tunggu sampai semua budak balek > ost JULIA > balek rumah > tolong masak > mandi > dinner > layan tv > tidurrr *hariharisamejek

Tapi hari jumaat hari tu macam laen siket rutin nyer. Pepagi duduk kemas rumah. Tunggu ibu amek tengah hari pergi taska. Tolong2 bagai. Ajar budak tusyen. and tret2. enpon bunyi. *wahh klasik gitu bunyi fon aku. HAHA. eyh. miskol2 pulak. lantak laa. tret2. bunyi lagi. rupenyer abang TM call kate nak dtg rumah pasang line. WIFI !? Yeahhh! Akhirnyer. 2minggu tunggu. lombap! tunggu ibu amek anta kat rumah. tunggu mereka siap pasang line. settle. duduk rumah. online jap. berehat. tengok tv. dinner. update blog. tidur.

Huh. Macam tak terasa sebenarnyer bile rumah dah ade wifi. sebab dah biase kat kolej pon ade wifi tp takde laa tasha online 24jam jek. BOSAN! Tapi update blog dah semakin rajen. Twitt2 di mana jua. HAHA. Naseb ade enfon yang tersayang tuh. Heee :B

Then, sabtu pulak pepagi lagi dah gerak pergi Perak. Ade sedara ayah buat kenduri kawen. Ayah tanye nak ikut tak. Tasha ape lagi. Mane boleh lepaskan peluang. Haha. Memandangkan ibu tak dapat ikut sebab ade keje dan nak hanta adeq tasha yg ngek tu nak balek asrama. So tasha jadik peneman setia ayah. Zikri pon ikut sekali. Gerak dari rumah pukul 7.30 pagi. Tapi sampai sane pukul 1.30ptg. Giler arhh

Macam biase pepagi mesti kene jumpe nenek dulu. Borak2 bagai. Then gerak. Tasha memang ngantuk giler arr pagi tu. Tidur bangun tidur bangun. Tak sampai2 juga. Ayah singgah beberapa bengkel kat N9 tu nak settle keje busu sebab busu tak sehat. Sudahnyer. Pukul 10.30 baru gerak dari N9 tu. Sampai sane terus makan. Lapar beb. Layan diorang karoke smpai pukul 4.00. 

Then ayah kate "kite balek pukul 4.30 ye." Okeyh. tunggu punyer tunggu sudahnyer pukul 5.45 baru gerak balek. Ayah kalau dah borak dgn pakcik2 tu habes laa. Kesudah tak habes. Balek lalu KL sebab nak elak jammed kat Shah Alam. tapi samenyer. Sampai melaka jugak jammed nyer. Sampai rumah 8.45. mandi. Makan. Tidur. 

Ahad yang agak dull. Pergi sekolah achik dengan basah kuyop. Malas cerita*. Then balek. Lepak rumah nenek. Pukul9.30 balek rumah. Tengok tv. Tidur. 

WINK :: Takde mood. Kemalasan melanda diri. Okeyh baiii ! Nak tengok movie. 

No comments:

Post a Comment