Sunday, 9 December 2012

A very short weekend :/

ASSALAMUALAIKUM
a very GOOD MORNING uolls :]

Tiada kata pemanis bicara. Awalan bismillah pembuka kata. Bismillahirrahmanirrahaim. Ehem. Ehem. Macam nak bagi ucapan pulak ye. Hehe. Sambung siket lagi ea. Hurm. Bibir mengukir senyuman tatkala hati menangis kesepian. Apabila dahi bertemu sejadah, rindu terubat, kesepian berteman. 

:)

Tak sampai 12 jam lagi. Tasha dah mule rindu kat mereka. Hanya mereka dihati. Cinta hati tasha. MY BIG HAPPY FAMILY :* Weekend kali nih trase sekejap sangat. Tak puas lagi nak golek2 atas katel yg empuk tilamnya. Tak puas lagi melayan kerenah adik2 kat umah. Tak puas lagi nak tolong2 ibu masak kat dapur. Tak puas lagi maen gadoh2 gn adik. Tak puas lagi mengelamun kat dalam bilik yg comel tu. Tak puas lagi nak manje2 gn ibu gn ayah. Tak puas lagi nk borak2 gn semua. Tak puas lagi nak tengok movie same2. Tak puas lagi jalan2 gn family. Oh no! Homesick aku dah semakin parah nih! HELP ME!!! *menjerit sampai gegar rumah.

Sampai melaka hari jumaat dah pukul 5 lebih. Balek rumah. Rehat. Kemas diri. Solat. Tolong ibu masak. Teman ayah maen game ZUMA. Teman achik study. Dinner. Layan adik maen game. Tengok tv. Lepak dengan achik gn adik dalam bilek. Karaoke same2. Tidur sesame. Bangun pagi. Masak spagheti. Mandi. Kemas rumah. Breakfirst. Tengok tv. Take a nap. Study. Solat. Kemas diri. Shopping kt jusco. Dinner roti john barkat kt cheng yg sedap giler tuh. Pergi umah nenek. Balek rumah. Solat. Prepare barang adik untuk function esok. Study. On9. Tidur. Bangun. Solat. Pergi kedai beli barang nak prepare breakfirst. Mandi. Kemas barang. Pergi Dataran Pahlawan tengok adik ade pertandingan pakaian beragam. Melaka Sentral --> KL (TBS) --> KTM --> RAWANG --> TG. MALIM --> APARTMENT SRI HARMONI ! 

A very short weekend! Nampak tak?! haishh. Sampai umah kat perak ni hah. Bilek kosong! My dear cousin, feeza cantek tak balek lagi. OMG! malam ni kene tidur sesowang! Bosan! Haish. Tak puas nak lepas rindu kat rumah lagi dah kene menyemak lagi kat perak ni hah. Achik suroh balek tiap2 hari sebab bosan kat umah takde gang. *memang perak ni sempadan melaka jek. Kampus kan belakang rumah jek. LOL :P Tahu laa awak sumer bosan kalau kakak awak yg comel lagi rajen ni tak balek. Takde sape nak tolong masak kalau ibu keje. Takde sape nak bawak jalan kalau kebosanan melanda. Kesian deyh lorh. HAHA :D

Hurm. Tapi apekan daya. Fitrah ku sebagai pelajar takkan pernah selesai. Inilah tanggungjawab ku. Menuntut ilmu untuk mendapat keberkatan daripada Allah. Menuntut ilmu untuk membantu keluarga. Menuntut ilmu demi masa depan sendiri, agama dan negara. Insyaa Allah. Doakan tasha kuat tau. Taknak jadi macam dulu. Teringat ibu kantoikan kat siblings semalam yg tasha pernah cakap kat ayah nak keluar dr sekolah time form2. sebab tahu kalau cakap kat ibu mesti takde respon. tp cakap ngan ayah kene ceramah pulak. kelakar ingat zaman sekolah. *lap air mata terharu

Sekarang dah semester 4. Dah 2tahun. Setahun lagi nak grade dah. Tasha oh tasha. Jangan buat keje gile lagi. Cett. Padahal aetuh ade jek cakap kat ayah dah nak berhenti belajar sebab nak duduk rumah jage ayah ngan ibu. *bongok punyer alasan. Ayah terus bagi ceramah free pepagi bute tu. Haha. Padan muke kau tasha. So. Kau kene kuat dan kuat dan terus untuk jadi lebih kuat. Berkorban untuk meraih masa depan yang cerah kelak. PENGORBANAN tu penteng!

So. So. So. Bace blog feeza tady pasal azam2 dye tuh. Semangat pulak jadiknya. Tapi nak cakap kat sini tasha punye azam nak score highest sem ni and nak jadik rajen. Tu jek. So, in order untuk impian itu banyak step kene lalui. Pandai2 pikir la. Tasha dah ade dah idea nak buat ape. Just wait and see. Be tough! 

tough macam ni mungken ?

atau macam ni ? *comel jugak nih ;)


WINK :: haila weekend. cepat laa. Nak balek lagi! Okeyh bubye. *jumpe izzaty iz kat TBS tady. giler kentang. excited nak mati jumpe dormmate lame. DORM20! kalau tk sebab hujan and basah tady. mesti dh peluk2 bgai dh. HAHA :P Rindu kau beb!



No comments:

Post a Comment