Monday, 10 December 2012

An Apple A Day ....

ASSALAMUALAIKUM
hai kawan-kawan :] *lambai2 tangan

Selamat tengah hari semua(!) Hey! Awak baru bangon tidur? Awak laa. Ye.. Awak! Haish. Ape nak jadi ni tengah hari baru nak bangon. Matahari dah terpacak dah tuh. Eleyh kau tasha macam tak biase lak #malu *lempang pipi sendiri

OKEYH(!) Today i'm gonna be a doctor for you. Untuk uolls yang amek berat tentang kesihatan or diet anda. Or maybe paleng sesuai untuk anda anda yang sedang berdiet tuh. Hey2! Diet2 jugak. Jangan sampai tak makan langsung tau. Kurangkan makan. Bukan tak makan. Kalau selalu makan bertambah-tambah. Now makan satu senduk jek. Mule2 rase perit siket tapi lama2 nanti confirm okeyh. Tu yang tasha pesan kat ibu bile tengok ibu on diet sampai taknak makan. Alahai ibu tu bukan gemok pon. Ngade jek. 

Okeyh. Well2! Tasha nak jadik macam ibu zaman anak dara beliau. Kurus! Like seriously I tak percaya yang my ibu sangat kurus dulu. Sekarang bukan laa gemok just dah berisi siket. yelaa. Orang bahagia lepas kahwen. Hikhik. Tasha just jage makan. Tapi bukan tak makan. Yah! I like food! Damn much! Sangat2 suka makan. Pernah sekali dulu tasha saket then pergi ubat kampung. Time tu memang kurus laa. makcik tu kate selera makan dah tertutup *selaen daripada masalah yang dialami. So mintak laa bukak siket selera tu. Dah laa saket. Taknak makan pulak. Lagi laa terok nanti kan. So, start time tu rase macam nak jage badan. Just need to KAWAL NAFSU MAKAN! Now. Terasa kalau makan lebih mesti kene muntah kan balek. *Eeuuwww!

Act nak cakap yang tasha ade satu perangai pelik yang I DONT LIKE FRUIT! Tempatan only! Perut ni boleh terima import2 jek. Apple, orange, and so on. Anggur pon tak tertelan tau. Tak tahu kenapa. Sampai kan buah pisang pon takleyh nak dok dekat. Bau jek pon dah rase nak muntah. *Okeyh. Semua bende yang aku tak makan memang aku takleh nak bau, like sambal belacan! Eeeuuwwww!!! Disebabkan perangai pelik tu. Kene carik alternatif laen supaya badan cukop vitamin. So, tasha makan vitamin and madu. and semua jenis sayur masih boleh telan lagi. 

BIG APPLE  :P

And nak share siket. Sebenarnye perangai tasha yang pelik ni sebenarnya tak elok pon untuk kesihatan. Totally out! Tasha ade terbaca kat satu buku Gen Q ni. "SANTAPAN DI SYURGA UNTUK DIRIMU YANG BERHARGA". Contoh yang paleng baik dye kasik PISANG! Oh!? Tak berapa nak ingat laa isi kandungan article tu. Dye ade kasik khasiat2 pisang nih. Menyembuhkan penyakit, sumber vitamin, sumber karbohidrat, kurangkan tekanan darah tinggi and so on. Banyak lagi makan syurga yang lain. And ofcourse semuanya yang sihat2. 
mungken kene buat macam ni dulu baru tasha makan pisang ;)

sehat untuk kesihatan :)

" Dikala tangan kananmu menerima catatan amalmu dan nikmat mula terbentang luas dihadapanmu, maka benarlah iman yang menjadikan dirimu berharga bukan kemewahan rupa paras dan pangkat. Lantas masihkah kamu mahu mengejar syurga? "

 Cer tengok title kat atas. Mesti korang pernah dengar proverb tu kan. Cube try sambungkan siket ayat tu. AN APPLE A DAY, KEEP THE DOCTOR AWAY! Yeah! Congrats! See! Apple sangat penteng tau. So, kesimpulan dalam bebelan tasha di atas tu, makan lah pisang untuk kesihatan. Me?? Tasha makan apple jek. Hehe :B


kredit *LOL :D

WINK :: Esh! Tak suke betol kalau ade orang tak kenal then tetibe nak IM aku. Benci tau. Pastu nak gedik2 pulak. Sedangkan kawan aku sendiri mintak no. fon pon aku taknak kasik. Macam mane laa pulak nak kasik orang tak kenal. Hey! Macam mane aku boleh friend ngan kau nih??? #UNFRIEND??

No comments:

Post a Comment