Wednesday, 5 December 2012

BIOTECHNOLOGY

ASSALAMUALAIKUM
hye cantek maness kacak bergaye :]

Whats up you all?! Ngehh. Rindu pulak nak update blog even baru lastweek update. sbb selalu kalau kat kolej rajen jek nak update kalau free. tp disebabkan duduk kat apartment sri harmoni yang indah lagi aman damai ni. wifi yang teramat "laju" telah membantutkan part time job tasha as blogger yg tk femes nih. deyh. maybe my lovely roomate a.k.a my beloved cousin feeza cantek pon rase bende yg same. keje banyak macam mane pon tapi kalau wifi takde masih terase KEBOSANAN YANG TERLAMPAU. *saje kasik higlight ;)

Ape kene mengene lak ngan biotech ni kan?? heee. Act nak kasik tahu yg subject baru  sem ni biotech yg mungken penah kite semua dengar tapi tak diambil kisah. Soalan pertama yg lecturer tanye time first met kitorang, "what is biotechnology?" *in terms of things or whatever. bg kuiz yg ntah ape2. and baru realise yg even kicap is biotechnology product. buah delima berkulitkan orange is not biotech okeyh. yah. nak share siket pasal biotech tu jek.

main point sebenarnye nak cerita pasal lecturer kami yang SUPER HEBAT nih. Hurm. First impression : SHE IS "GARANG" ! seram dowh. tp okeyh jek lepas tuh. beliau ajar insyaa Allah setakat 2nd week ni still boleh catch up lagi laaa. seorang timbalan dekan yang agak busy. siap warning kate, "dalam kelas no handphone! hanya saya yang dibenarkan guna handphone. please be puntual! hanya saya je yg dibenarkan datang lewat." mule2 macam nak cakap dye kerek and tergelak jugak laa dgn ayat TNC tuh. tp. bile pikir balek. maybe jawatan beliau pegang tu mmg busy and i dont think beliau patot mengajar kami pelajar diploma yg sentiase perlu bimbingan. okeyh kalau nak jumpe pon siap kene buat appointment dengan PA dye dulu memey kes parah laa kan. hurm. redha jek laa. asal lecturer nye boleh buat kami paham sudeyh. bukan rajen sgt pon nk jumpe personally kalau tkde pape penteng. huhu

tuh cerita first class. almaklumlah kelas seminggu sekali jek. so macam sempat jek nak rindu2 kat lecturer cantek tu. *rindu? errr :P hurm. second class ni macam nampak perubahan siket. sebab first time nampak senyuman disebalik lionface beliau. *baru semangat nak belajar. sampai habes kelas masih senyum. kalau tak dye buat lawak kitorang jek gelak mcm org giler. 

tp. yg syiokk haress kene tegur. siries lawak giler! tuh laa banyak cakap lagi. gelak tak henti2. dalam kelas fokus laa.*seriously kalau korang jumpe mamat tu mesti korang geli and meluat tengok perangai dye. nakkurangkan dosa aku buat tak nampak jek kewujudan org macam dye tuh. and kelakar jugak biler twin kesayangan tasha kene tegur sbb bercakap tp dye ta sedar pon lecturer tegur dy. haha kelakar laa awak nih. and huda pulak terserlah nevesnyer bila sesi soal jawab. sampai lecturer tahu dye neves. ape laa huda nih. naseb huda yg bijak nih boleh jawab soalan tu. tasha pon cuak jugak. tp buat muke cool jek. pandang direct mata dye. insyaa Allah dye takkan tanye. kalau kene tanye jugak redha jek laa. hehe ;)

okeyh. hope boleh score utk subject ni. utk subject laen jugak. selamat study korang :)

WINK :: oopss! maaf ye DR. sy tak mengumpat. cuma berkongsi cerita sahaja. canteknyer senyuman DR. mcm ibu saya yg tegas dan senyuman manis :)

No comments:

Post a Comment