Friday, 14 December 2012

free time!

ASSALAMUALAIKUM
hello peeps :]

Sape tak tidur lagi? Sila angkat hidung kasik mancung siket. HAHA *lawak! Okeyh. Not in good mood. Tak tau nape. Seriously. "SAKET RUMAH" dah sampai. Badly! Nak balek! Nak balek! Nak balek! :"( *menangis sorang2 dalam bilek.

Well. Well. Well. Hari ni hari youtube sedunia. Dalam seminggu ni maken menjadi-jadi habit tasha melayan youtube sampai tak egt dunia ni. Tahulah dah dua hari takde kelas. Bahagia sangat. *YEAHHH! Hikhok. Kelamarin tengok video @aimanazlan. Semalam siang tengok @matluthfi punyer video. Malam semalam tengok video @anwarhadi pulak. *lelaki punyer video je kau layan ye nyah. Haha Tady tengok video @mariaelena. Hah! Yang nih gegurl. *Eeeuww. gegurl bagai. geli tekak! They're all vloggers. SUPERB! Anwar Haddi dengan Matluthfi datang UPSI! Tak dapat pergi pon. Ade kelass :(

VLOG = Video Blog.
 VLOGGERS = Orang yang buat vlog

Tasha memang suke tengok vlog. Yah! I'm blogger so macam ade siblings link laa dengan vloggers. Suke hati jek kan. Hehe. Same jek. Cume vlog ni tak perlu nak penatkan jari menekan sana sini, nak perah otak nak buat ayat yang mungken satu perenggan pon kekadang take about half an hour. Penat tuh. Kalau vlog senang jek. On video. Cakap. Cakap. Cakap. Upload! DONE. But i'm not that kind of person yang suke cakap depan public or even depan camera. Photoshoot boleh laa. No video. Tak suke laa nak bazer air liur nak cakap2 nih. I tak suke tau. I pemalu tau. *Hehe gelak gedik+sopan

Next, petang tady membazer masa dengan my cousin a.k.a my beloved roomate, tengok video2 kat youtube. Starting join dye tengok video pasal kebesaran Allah, keajaiban di dunia, tsunami, and so on. Seriously, ade satu video tu buat kitorang tersentap. Terase? Nope. Just video tu buat terharu giler. Bergenang air mata time tu. Oops! Feeza nampak! Alamak! Malunyer. Please jangan keluar wahai air mata. Stop. Stop. STOP! *Yeah! Berjaya! HUHU Eleyh. Ntah2 feeza tk nampak pon. Just tetibe suare tasha jadi serak2 macam nak nangis. Satu ayat jek cakap kat feeza, "I'M PROUD TO BE A MUSLIM!"

Malam lepas study physcis bukak lagi youtube. Lepas penat berkaroke dengan mereka2 nih. Layan video sedih pulak. Hujan lagi! Huh. naseb feeza dah tidur. kesian my cousin tu saket kepale. takpe laa. kasik dye rest dulu. back to the story. tengok video lagu "JASA BONDA" *ibu pernah tunjuk video ni dulu kat kitorang. and video majlis restu ilmu kat sekolah mane ntah , background music lagu "AYAH" by Aeman. Seriously. Sangat terharu. Sedih. Nanges. Nanges. dan nanges lagi. Okeyh. Aku rindu rumah. Nak balek boleh? Hurm :( 

Takpe. 2 minggu lagi nak cuti midsem. Sabar. Sabar. Sabar. Minggu ni takpat balek sebab banyak bende nak kene settle kan. So, kene manage time betol2 supaya tasha tak rase bosan sampai pikir nak balek jek. Regarding to the video yang sangat menyayat hati. Tahniah kat korang yang sepatotnya bersyukur sebab parents datang time majlis restu ilmu. Honestly, ayah pernah datang sekolah untuk first day kat SBPIS time form 1, PIBG and amek slip exam time form1, hantar pergi balek hostel, and last day kat SBPIS. Time form3 punyer majlis restu ilmu takde sape datang. Time form 5 pon, ibu dtg mcm biase time wekend petand.  Sedih! *nanges lagi. Tapi tasha tahu, ibu ayah doa selalu even tak datang. THANKS DEAR :')

Mesej ngan ibu tady. Rindu sangat. Call ayah semalam. Ngadu kat ayah saket perot kene food poisoning. Ayah pesan suroh minum air teh pekat and air garam pekat. Thanks ayah. Sebab lepas minum air tu terus tak saket perot lagi. Alhamdulillah. Kalau tak penat gi toilet. Dengan muntah lagi. Tak tahan. Seriously! Hurm. Sedih takpat join beli barang sekolah untuk adik. Diorang tag gambar jek tady. Dah besar dah adik tasha kan :)

Hari ni masak sambal telur ngan lauk sup soohoon *takreti eje!. Sedaappp! Untuk kak emy (my cousin) HAPPY BIRTHDAY! Tak sempat nak buat special post sebab baru tahu today is ur birthday. May Allah bless you kakak! PEACE! :P

WINK :: Satu lagi video yang menyayat hati. Ade seorang budak lelaki ni yg nyanyi. Search Tell me why Nyanyian Anak Kecil. Kat fb tasha pon ade. Nite korang! Muahhhhahaha :*

No comments:

Post a Comment