Saturday, 22 December 2012

jumaat. sabtu. ahad. ENOUGH!

ASSALAMUALAIKUM
haii korangss :]

Now, tasha kat umah. Bercuti! Whatt?? Korang cuti 2minggu?? Okeyh. Naseb kitorang laa budak sains susah dapat cuti awal. Jadual packed! dengan lab lagi. test bagai lagi. sabaaaaaarrrr jek laa~ hurm. Tp okeyh jek kowt. Sbb tasha dah set on mind yang... "perak dengan melaka sebelah-sebelah jek" HAHA . plus! ayah gn ibu tak pernah halang even nak balek every week. walaweyyhh. baguuusss kan. hehe so. without planning anything. tasha pon berangkat pulang after kelas. 

Yelaa. Kite ni kene dengar kata hati kecil. Then. Insyaa Allah. Allah akan permudahkan segalanya. See! Tasha tak planning nak balek sbb nextweek dah start cuti midsem. Lagipon malam jumaat tu ade kuiz. online! and sabtu member2 ajak jalan KL. Tetibe hari Rabu ibu call tanye, "tak cuti ke xmas ni?". okeyh. Ayat ibu buat aku syahdu giler. Terus ubah fikiran. Kene balik. Taknak ikot g KL. Bazer duit! Kuiz jawab kt umah. Kononn. Puihhhh! 

Dalam otak asek pikir. "sempat ke aku jawab kuiz kat umah ni. bismillah." So. Alhamdulillah. Berkat doa di pagi jumaat yang indah. Allah permudahkan segalanya. Kelas cancel. Ainaa bg semangat, "kalau tasha rase senang kalau balek, better balek jek". Yeahh! Sayang ainaa. sebab siap pesan swoh balek naek bas takot KTM sesak. Sampai pekan amek bas pukul 11.30. Sampai pudu pukul 1. *tepat tau aku predict mase daripada awal. huhu. Naek train and sampai TBS around 1.15. Jalan2 menyelit tengah2 kesesakan tu sampai kat machine tiket 1.30. Amek bas pukul 2. Pergi toilet. Rehat2 jap. Then naek bas. Dlm otak dah set, 'mesti sampai pukul 4'. Tepat! Pukul 4 bas stop kt MC.

Coppp! Tasha jumpe kak yana! @kak lerd. senior sekolah + senior sekatel. Dye katel bawah. Lame giler tak jumpe. Dye batch hadi. So bertahun jugakk laa kan. Dah laa kak lerd study kat Australia. Boleh pulak jumpe kat KL pulak tuh. Jodoh kan. Hee. Okeyh kak lerd. Laen kali jalan jangan lupe bawak koala sekali sbb kite akan mintak bile jumpe lg nanti. Hari tu nak mintak tak sempat :(

Sampai umah. mandi. solat. on laptop. bukak buku. revise. revise. revise. teng! 8 o'clock! bismillahirrahmanirrahim. .... 30 minutes after. siap! kuiz dah selamat hantar. but suddenly amri IM tasha tanye kenapa portal takley bukak. hey? abes tdy aku buat ape dlm mase setengah jam tu?? hurm. musykil! ade konflik sekejap. on9 kuiz memang menyusahkan. then. kecoh kat sri harmoni takde wifi. ibu cakap, "ade himah awak balek kan?". senyum jekk :)

# okeyh. tu cerita hari jumaat. next ...

SABTU - lepas subuh. siapkan report. sampai pukul 11.30. breakfirst. ibu masak nasi lemak! huhu. on9. tidur japp. mandi lg sekali. solat. balek kampung. malam ni ade kenduri kat umah nenek minah. alang2 ramai cuti. buat jek laa kenduri. okeyh. disebabkan ibu tk ckp awal2 ade kenduri. so tasha tkde baju kurung. terpakse laa pakai dress labuh tu. naseb muat. okeyH! i dah kurus! weee~ hari tu sebelum start sem tak muat pon nak pakai. but now? HAPPY! siap2 kenduri. lepak2 gn semua. bukan senang nak jumpe tau. sampai pukul 12. semua nak balek dah. bubyeee :( *seriously.maseh terase kehilangan nenek :'(

AHAD - okeyh. sekarang dah hari ahad. tapi takleh nak tidur. konon nak sambung tengok final destination. eyh. takot pulakk tengok memalam ni. hee. nak balek dah. esok nak ajak ibu shopping dulu baru nak balek. egt! shopping dulu! ngeee. jumpe hari jumaat nanti ye wahai orang2 kampung. nak jage nenek soanah. kesian dye duduk sorang2. byee nenekss. love u both! :)

ps. jumaat malam tu. adik tunjuk bakat dye menari. "kakak.kakak. adik pandai menari chammak challo.akak bukak laa utube". amboi adik aku nih. kemain lagi hah. start jek lagu. adik menari then tasha pon amek camera terus rakam. siapp masuk youtube sebab adik nak tunjuk kat abang yang adik pon ade kt youtube. haha. super kelakar tau adik nih. here is the link. ade 2 video. satu lagu hindustan. satu lagu bola. like and leave ur comments there. thanks :)

"chammak challo" by shahrukh khan junior :)

neymar junior - tchu tcha tcha dance

WINK :: haishhh laa. time2 aku balek gini laa dye nak buat meeting2 bagai. and now. dapat tahu yang kinah kene tukar lajnah. so. sape jek yg jadik anak buah aku ni? 

No comments:

Post a Comment