Sunday, 2 December 2012

SYURGA cinta (1)

ASSALAMUALAIKUM
hye korang :]

Tak tidur lagi? Jum teman tasha stay up kejap. Alaa kejap jek. Nak update blog ni hah. Hurm. Tady egt nak tidur dah. Tetibe teringat tak bace al-mulk lagi. Then terus amek al-quran then bace. *korang pon kalau boleh sebelum tidur tu bace laa ye :) . Hurm lepas tu dah tak ngantuk. Teringat pulak nak puase esok. So nak sahur. Milo panas memang terbaek! Then lagi laa takpat tidur kan sebab dah kenyang. Okeyh. Ngadap blog kejap.

Back to title. Act. Lepas habes bace Cinta High Class, *satu bab jek pon tetibe rase nak update sesuatu. Hurmm....

BAB 1 : Cintakan Ilmu dan Perjuangan

Dalam cerita tu, Muslih, seorang bakal doktor perubatan, pelajar tahun akhir. Ulat buku! Kat library, dapat surat yg terselit kat buku. Daripada secret admire dye. Perempuan tu bagi ayat2 puitis *ala2 nak usha gitu. Dye bace dan lepas tu buang. Katenye kene kuat. Cintakan ilmu Allah dulu. Untuk tahun akhir, tak patut dipersiakan. Perempuan usha lelaki? Tak salah nak usah tapi lebih sopan guna orang tengah. Kata Ibnul Qayyim, "Cinta boleh lenyap bersama lenyapnye sebab". Kuingin mencintainya kerana Allah. Lantaran aku yakin, hanya Allah tidak akan lenyap. *ayat penulis. sila la bace sendiri untuk tahu selanjutnya. ni part yang nak disampaikan je :)

Hurm. Alhamdulillah. Tasha pon dalam misi tu. Dalam pada masa sekarang tasha macam sellfish siket. *banyak sebenarnye. Yelaa. Daripada pikir nak jage hati orang yang ntah sesape tu pada tasha baek jage hati and otak supaye tak lupe apa yg dah belajar kan. So. for this right time, belum tibe masa nyer lagi tasha nak terima untuk semua itu. *korang pepaham sendiri tau. Sejujurnya, setiap hari perasaan ingin menyayangi dan disayangi tu semakin meningkat level nye. Tak usaha? Dah laa. *macam dalam cerita tu kebetulan sama pulak. Insyaa Allah. Impian nak dapat teman sehidup semati yang soleh tasha usahakan dengan menjadikan diri tasha ke arah wanita solehah utamanya. Allah dah janji yang lelaki soleh untuk wanita solehah. Dan juga sebaliknya. Insyaa Allah :)

Hurm. Tapi. Kene kuat siket laa. Baru lagi kan. Takpe. Sahabatku, Khairul Syazwani kate buat perlahan2 dengan hati yang tenang. Thanks wanie ;) OKEYH. Tak tahu nak ending ape. Saje nak hilang ngantuk jek nih.

WINK :: Korang doakan tasha tau. Untuk korang jugak. Assalamualaikum :) *esok nak call ayah!

2 comments: