Friday, 11 January 2013

3.142 Contest

ASSALAMUALAIKUM
hello gojesss and hensommsss :]

Hikhokhikhok. Di hari yang indah pada Jumaat yang penuh barakah ini. Tasha nak buat special entri. Ceewwwaahh. Mukadimah bukan maen lagi ye ;)

Iolls nak bagi tahu kat uolls yang iolls bakal melangkah ke alam 20-an. Hoyeahh! Seronok tak seronok sangat laa. Tapi yang seronok nye nak pikir pasal kerja and KAHWIN !!! Hamboiihh. Kemaen lagi ye tasha ni menggedik. Huhu. Semalam kan ade laa borak2 gn member tasha ni. Ntah macam mane laa kan kitorang boleh masuk topik kawen lak. Nampak sangaat kan memaseng tak sabar dah. Haha. Lepas tu member2 tasha ni cakap laaa;

“aku nanti taknak bersanding laa” kata si A.
“aku nak bersanding tapi taknak ade camera2 nanti penat nak senyum” kata B pulak.
“ade pulak macam tu. Sekali seumur hidup tau. Kene laa simpan kenangan terindah tu. Laen laa kalau korang nak kawen banyak. HAHA” , tasha pulak tambah. 
Then senyap .....…. <silent mode>

Nak tahu tak, tasha selalu berangan tau nak wat photoshoot cecantek. Dress pengantin gantung kat pokok. Kasut letak kat atas batu. Cincin gantung kat dahan pokok. Shoot salam gn future husband kat masjid. Alololo. So shuwittt. Yelaa macam wedding yang paleng femess sekarang ni, kak Maria Elena. Tak percaya? Klik ---> Maria Elena's Wedding . Tapi tu laa kan cost yang sangaat tinggi. Takpe laa duit boleh dicari. Takpi masalah nak carik crew production yang SUPERB punyer keje. Susah?? Tapi sekarang dah tak susah sebab ade CST PRODUCTION. And the new one Project Two-Pi (P2Pi) Weee ;)

Project 2Pi. Ape tu? Hah. Meyh2 dengar ceq nak habaq maii. Cerita nya macam ni. P2Pi tu …………





PROJECT TWO-Pi ??

P2Pi ni adalah one of the CST Family. Korang mesti pernah dengar CST PRODUCTION yang famous amous tu kann. Hah! Tu laa parents nye. CST Breed pulak adekberadek ngan P2Pi ni. Tapi CST Breed buat kerja-kerja in video making. SUPERB punyer video lah kalau diorang shoot tu. Esp kalau wedding fiest. Perghh! TIPTOP! *thumbs upP2Pi ni ponn same jugak. Cuma bezanya, P2Pi ni offers sharing services. This we called "live update and instant sharing". Macam yang P2Pi cakap, "You Just Shoot, We Already Share It" ^^


Yelaa. Kekadang bila retisss2 kat Malaysia ni nak kawen jek, mesti ramai peminat2 yang tak sabar nak tengok gambar kawen diorang. So, P2Pi ni laa yang bantu share instantly gambar2 kawen diorang. Untuk artis jek? Kami?? *muke kesian Eyh untuk anda2 semua ponn laaa. Contoh nyer time wedding kita tu tak dapat nak jemput berjuta kawan2 kita tu or mereka takleyh datang ke wedding kita. Nanti P2Pi akan upload cecepat via Instagram through korangnyer account Facebook, Twitter or Blog. On the spot taw! So, taklaa kita penat nak upload gambar bebanyak lepas habes event tu nanti. Daripada jauh pon kawan2 boleh tengok gambar kawen kita and of course mereka akan jeles. Hihi. Then, nanti dah habes event tu boleh laa kita review balek the whole journey of wedding kita tu. Yelaa. Dah atas pelamin tu mane laa nak amek tau sangat kan dengan nervous nye lagi kan. So, dengan hasil P2Pi kita boleh share dengan family or whole family pasal hari bahagia kita tu melalui gajet2 canggeh yang kita ada kat rumah tu. How sweeeeet! Heee :B That’s what we called “live update & instant sharing”. Great!


THE SERVICES ??

#liveupdate : Face it, sometimes however badly we want to ; we can't possibly invite all our friends and acquaintance to the big day. But with the helping eyes and hands of Project2pi, we can deliver a live update streaming from your instagram account and directly to your Facebook, twitter or even your blog. With these methods, your friends can see the photos happening live on your wedding day. To make them feel they are too, a part of it.

#instantsharing : How the wedding photography actually works, once your event ends, to get the final product may take weeks or maybe months at worst. However, with the new technology, Project2pi allows your edited version fully uploaded by the end of event and a full album raw footages will be available on the next day. With this you can immediately share to friends and family through application such as iPad, iPhone, and web. So far the application only support for IOS device. Android? Coming soon...


Hah! Paham?! Huh. Copp! Ade lagi laa. Hurm. Disebabkan tasha tersangat minat dengan video making and photoshoot. Sampai kan hari2 nak tengok update daripada CST Breed and P2Pi punye page. Dah jatuh cinta laa katekan. Haha. So, tasha nak cadangkan something kat P2Pi untuk upgrade services diorang. Bile dah upgrade and dah top mesti lagi ramai yang berminat kann :P 

CADANGAN ??

Maybe P2Pi boleh bagi offers or discounts bila time musim kawen. Yelaa. Nak promote laa katekan. Huhu. Sebab sekarang ni masih ramai yang tak kenal P2Pi lagi. Tasha ponn kalau tak disebabkan memang minat yang suke sangat buat video and photoshoot, mesti tak kenal Encik P2Pi ni. Rugi laa kan. Kalau buat offers mesti ramai yang terkejar-kejar Encik P2Pi. Kannn. Kannn. And yang pentingnya, P2Pi tak had kan photoshoot untuk event besar seperti wedding jek. Maybe boleh jugak buat untuk event2 laen, macam birthday party ke, sports day ke or yang mungken lebih menarik graduation day kat universiti. Mesti lagi syiookk bile kami gradd nanti ade crew P2Pi yang kacakss dan shantekks ni yang baek hati untuk amek gambar kami. Almaklumlah kami kami ni memang suke sesangaatt dengan camera2 ni. Especially by using DSLR yang SUPER DUPER cantek gambar nya :D

" SPREADING THE MOMENTS IN ONLY ONE SECOND "

Cute kan tagline tu, saja nak kasik hadiah kat P2Pi. Nak buktikan kat korang yang P2Pi mampu share gambar sweet korang tu sepantas kilat ^^ . Now, better korang tengok sendiri video ni kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal P2Pi ni. Then, baru korang akan puas hati. Seriously! Tak tipu. Klik ---> PROJECT TWO-Pi . 

tengok kat sini jek ponn boleh :)

Eyh. Tak cukop lagi tu. Korang kene view link-link ni dulu. Baru feel. Yelaa. Tak kenal maka tak cinta kan :)



Hah! Macam mane? Suke tak? Mesti suke kann. Eleyhh. Malu lettew nak cakap. Takpe2. Nanti contact jek CST Production (P2Pi). Settle! Alahaiii. Tak sabarnye nak ade photoshoot wedding macam kakak cantekk Maria Elena's , and Cinta Butterfly Nazuha & Taqiuddin . 

Nak jugakkk ^^

Hah ! Tengok ! Tengok ! Cantekk gilerr kann gambar P2Pi ni ;)

ps. congrates P2Pi for the great jobs :B
nanti boleh buatkan untuk tasha pulak ye. hee

WINK :: Me, always with CST Production and of course also with P2Pi :) 


No comments:

Post a Comment