Saturday, 9 February 2013

single is awesome ;)

ASSALAMUALAIKUM
hye koranggss :]

Ape khabar korang? Sehat?? Alhamdulillah. After a long time. Tasha cube nak bagi siket mase walaupun sekejap untuk spend mase nak update blog. I wanna make it to be one of my hobby to spend my leisure time and of course to work it i want to make it be one of my daily tasks. 

Selepas pulang dari rumah nenek dan kepenatan shopping seharian. Terasa pulak na update blog. Jenguk dulu blog sane sini nak cari idea. LOST! Takde idea. But. tetibe teringat kat Ariff my bff yang poyo tu sbb petang td makan kek SR. Ape kene mengene SR tu ngan Ariff?? Dye ade hutang SR ngan tasha! Haha. Act Ariff hutang nak teman tasha g makan SR. HUh. Fine. One day nanti okeyh ;)

Ariff kate :: Aku terasa sangat AWESOME hidup single :)

Yeah. Tu adalah perbualan kitorang time malam my birthday hari tu. Heee. Borak kejap tapi FULL. Ariff kate dye tengah kumpul duit nak kawen. Tapi takde calon. OMG! So handsome laa kau. Untungnyer la haii wanita tersebut. Ariff suroh aku carik cikgu sorang kat upsi tu. In dealing. Aku suroh dye carik kan sorang engineer. Dye kate engineer kt UTEm tak smart. Nanti dye nak carik kan engineer laen. Okeyh no hal. Janji engineer ^^ *muke gedik. Ariff kate dye jenis yang sangat memilih. Wohoho. Bahaye niyh. Nak bace ayat awesome ariff poyo ni ...

ARIFF :: ...kalau aku, tak cantek sangat pon takpe, janji rupa dye ade nur. sembahyang dye tak lupe kecuali dye diberi cuti. nampak agy susahkan?? kene buat checklist agy. haha...

Like seriously! I sangat suke ayat Ariff tu. Untunglaa sape dapat kawan aku nih. Ariff! kawen nanti jangan lupe jemput aku tau. Haha. Back to the title. I felt the same with him. Rase awesome sangat hidup single. Sape pernah hidup bercouple dulu and now time for her or him to change their life. diorang akan rase bende yang same. same jugak ada diorang yang sebaliknya. 

But. I just want to share that. Sangat bahagia bile my siblings is now single and available. Suke tengok diri sendiri yang tak mahu bermain cinta lagi. Bahagia bile tengok abang dan adik2 yang tak maen2 cinta lagi. Alaa kalau skandal2 tu takpe laa kan. Hee. *muke jahat. Sebab ape tau.. Sebab tasha dapat rase nikmat dan kebahgaiaan yang mane kasih sayang tak perlu dibahagikan. Sangat gembira! Sebab kitorang jadik rapat. Suke. Suke. Suke. 

ps. kepada anda. harap dalam persahabatan kita no heartfeelings okeyh. im not ready yet to be taken. teringat pulak alyaa kate, "takut kan bile kawan sendiri confess..." Absolutely YES!!! 

Kadang-kadang kita rasa sangat sukar nak beri hati kite pada seseorang.
Tapi kita tak tahupun yang sebenarnya hati kita sentiasa milik Allah :)

*sorry ending tak best =="

WINK :: Kepada SI DIA yang ntah ke mana dan mungken saya tak kenal pon. Maaf. Saya sedang perbaiki diri untuk menjadi yang lebih baik. Moge same2 kite sedang ke arah jalanNya. Selamat malam, awak  :)

No comments:

Post a Comment