Sunday, 21 April 2013

Ade hikmah tu...

Assalamualaikum and selamat malam semua ;)

Wahh. Wahh. Wahh. Dah ade Blogger apps kat tab ni, semakin rancak laa nak mengepost ni nanti. Haha. YElaa. Abang pon dah bawak lari laptop tasha, dye pinjam untuk praktikal 2bulan. Bagi jek laa. Sementara cuti ni kann. Well2. Me is so busy cuti ni, banyak comitmen youu. Hehe

Back to the story, supposed last saturday me and arif is going for a walked. Orang nak belanje kite steamboat, takkan nak tolakkan. Then, dye nak belanje wayang jugak sebab kite dah tolong dye wat keje. Then, we're planning bawak adik yang kecik tu sekali. Yela. Gila kau nak keluar berdua je. Datang yang ketige tu nanti?? Hah! Aku taknakkk.

Then. Plan punyer plan malam tu, dye decide nak jemput kt umah memandangkan lesen kte pon dah expired. So, on jek laa kan. But pagi tu bangun subuh, arif mesej pukul 4.30 pg. Dye suruh kejot kalau jadi nak keluar. Then bile dah kejut dye kate nak tidur dulu kejap sebab ngantuk giler tidur lambat. Huh. Fineee. Biarlah tidur. Tak sanggup ganggu. Hurm. At last tak jadik keluar. The end.

Bila dah petang, aku terpikir sesuatu, there is always a reason! Ade hikmah kenapa aku tak jadik keluar dengan arif. Kann ke tu, masih dikira kami keluar berdua. Ape ingat bawak adik kecik tu boleh menjadi halal. No! Aku tak pernah buat semua tu. Bawak lelaki datang umah, bawak keluar, jalan2 then balek. Ape ingat ni america??

Dan apa2 pon, i am still respects my parents. I love them. Peristiwa 5 tahun lalu takkan berulang. Ibuayah tak suke, maksudnye aku takleyh buat. Dan tentu Allah pun tak suke.

::moge aku terus istiqamah. Ampunkan daku Ya Allah :')

No comments:

Post a Comment