Sunday, 9 June 2013

Weddings ♡ PART 1


#throwback
Assalamualaikum. Hai semua.
Oh. Maaf atas kesibukan diriku yang teramat sangat sampai takde mase nak layan blog. Tambah pulak laptop ku telah dipindah milik sementara. Abang guna sepanjang prakikal ni. Banyak sungguh kerja yangtergendala disebabkan laptop takde di tangan. Tapi, biarlah tolong dengan ikhlas kann. Harap2 nanti time kite abang sudi laa hulurkan bantuan. In syaa Allah. Aamin :)

Well. Well. Well. Diri jni sangat sibuk menguruskan majlis perkahwinan sepupu sepapat ku. Yep! 3 pasangan. Kire2 semua 6 majlis laa kan pluss gn rumah pihak sebelah. Sebab tasha ni dah besar jadik tak boleh laa nak bermalas-malasan. Tambah pulak sedara yng dekat. Lagi laah haru. Hah! Kang owg tu taknak tolong time kau lawen padan muke! Taknakk akuu

Jadiknye event kami bermula dengan trip konvoi ke negeri johor darul takzim. Hidup JDT!!! *ehh tetibe. HAHA. Maka tibe laa kami ke destinasi yang dituju setelah ayah tidak berkeinginan menyertai konvoi tersebut. Encik ayah mmg hyper cool. Nak bersiar siar katenyer. Kalau boleh nak drive 30km/j. Tapi kekadang naek giler dye tu boleh cecah 220km/j. Itu laa ayah kesayanganku.

Teratak Selari Bonda yang tersergam indah itu menjadi pilihan kami 6 keluarga. Wow! Rumah yang sangat classic and exclusive tu memang hebat. Bayaran yang sangat murah. Cantek! Dalam or 0tak dah set nak photoshoot esok! Ngeee. Along selamat nikah tepat jam 12 malam. Giler kauu tengah malam tu. Huhu. Btw. Congratz along and kak aty ;)

Esoknyer selepas breakfirst maggi goreng yg lazat. Bermula laa sesi photoshoot kami. Sebenarnya family kitorang jek. Org laen tu taknak join. Lantak laa. Haha. Pkol 12 sumer checkout and terus ke rumah pengantin perempuan. Hari persandingan pulak ni. Isu baju along yg disediakan komot. Isu mak andam gedik lepas tangan. Isu tk dapat layanan. Isu bridemaids yg over gedik. Isu tkde tempat duduk. Isu ayam keras. Huh! Kami layan kan aje sebab kesian kat along.

Telah selesai uusan kami pulang segera. Ayah nak gerak awal sebab adik2 semua nak kene di hantar balek asrama. Perjalanan yang menyeronokkan! We heve fun there. Gambar beribu mengalahkan gambar pengantin. Haha. Take 5 and lets view the pictures :B

No comments:

Post a Comment