Sunday, 14 July 2013

Tourist guide (!)

Assalamualaikum.
Salam Ramadhan semua :)

Cuti hujung minggu dah habes. Cukop 4 hari berpuasa, menikmati juadah sahur dan berbuka oleh air tangan ibu. Sangat lazat! Terima kasih, ibu. Dan ofkoss tasha kene rerajen tolog ibu. Well, i'm 20 now. Kemahiran memasak mesti di hujung jari ;)

Hmm. Nak dijadikan cheghitee. Mase kt melaka sentral, kt dalam bas. Ade sister ni, student universiti shanghae katenye. From china. Studies in english language.

Start dye tanye macam mane nak ke hotel yg dye nak pergi. Then tengok location kt sg besi so terus bg direction ke sg besi. Mule2 macam tak sure sgt tempat nye. Then. Borakborak sampai memaseng tertido.

Dah nak sampai tbs uw, dye tanye kt mane station lrt sbb tasha suruh dye naek lrt jek senang. Nak terangkan mcm susah, so just suruh dye ikot. Sis tu suruh tunggu. Ghupe2nye dye ade 3 lagi kawan. So, 4 orang laa semuanya. 2 boys 2 girls.

Borak dan borak lagi sampai laa ke station lrt. Nak kene berpisah sebab tasha nak naek ktm. Tunjuj dye station lrt tu then bla. Mcm sedih jugak laa nak pisah tu. Sobs. Cehh. Huhu. Then, dye bg ucapan2 dye. Well known, org china ni mg baek tutur kate. Oops! Tak sempat tanye name and mintak contact details. Huh! Kalau tak dah ade kawan china. Sebab dye offer dtg universiti dye. Nyesal!

Antara topik perbualan:

1. Melaka yang menarik
2. Offer datang china anf nak bawak jalan.
3. Kuala lumpur is unsafe city
4. Variety types of train
5. Studies topic
6. Most famous temple *mcm aku tau laa kann
7. Okeyh banyakk lagi... penat type.

Till we meet again. Have safe journey! Nice to meet you dear :')

Selamat berbuka puasa nanti semua :B

WINK:: tak susah pon nak speaking2 ni. Just confidence! New experience. New friends :)) awesome!!!

No comments:

Post a Comment