Sunday, 11 August 2013

Keindahan itu aku cipta sendiri

Assalamualaikum.

Salam Aidilfitri semua :]

Maaf. Hari ni tak berminat nak post pasal raye. Sebab raye still going on. Tak habes raye lagi so tak boleh cerite.

Jadiknya kalau bukan pasal raye ade lagi satu hal yg lebeh penteng lagi mustahak yg harus diperceritakan. Eshh. Apedaa ayat aku. Maaf.

Untuk semua. Post ni berkaitan STAR. Sape yg ikut perkembangan dye tahu!la sape Star tu.. kalau taknak bace boleh terus tutop blog. Terimekaseh :))

So, lepas membace dan mentelaah isi hati adikku nurul atikah yang cantek lagi comel *inibukanbodektapiakujujur jadik terus terniat untuk menerangkan dan merungkaikan ikatan yang tersimpul. Fuhh berpuitis.

Sebelom aku post gambar tersebut di insta tu lagi aku dah fikir ape jek yg bakal jadi. And that happened! Tapi org tu dah request. Tanpa fikir dan niat ape2 terus aku post di insta dan facebookan. Facebook permintaan dye jugak. Ikot hati tak teringin pon nak publish gambar tu. Tapi biar lah.

Tangisan demi tangisan tak pernah putus deq. Dulu akak nanges dan sekarang jugak. Cuma hati ni lebeh kuat sekarang. Kenangan demi kenangan dicipta sendiri. Kalau orang tahu dye akan kate, "tak malunye kau tasha menggedik dengan dye yg dh taknak layan kau.,," hah mcm tu laa hakikatnya sebenar. Kalau bukan akak yg muke tak malu, comment status dye, reply tweet dye, amek gambar dgn dye. Bende tu sumer takkan berlaku.

Tiada apa yang berubah. Dye buang org dan org takkan pungut tu semula. Kemesraan sekarang tak sama nilai dengan kemesraan dulu. Dulu mesra adik beradek sekarang mesra warga sekolah. Thats it. Cuma org saje cipta semua kenangan indah tu supaya ada yg manis utk dikenang. Org dh tak banyak mase lagi deq. Andai esok hari terakhir org, jadi itu jek laa kenangan terakhir kami. Same goes to kwn2 kt upsi. Org baek dgn semuee. Semue okeyh.

Harap awak lebeh tenang dan kuat. Sekarang ni mg sedih kalau fikir ape yg dilalui tu. Sangat sedih! Same mcm ape yg org lalui 3tahun dulu. Tapi percayalah selepas 3 tahun itu dan apabila usia ni sudah 20 tiada lagi yg indah daripada kenangan yang dicipta sendiri. Tiada lagi perasaan utk beradek angkat. Kalau dikenang sangat malu pd diri sendiri. Shame on me!

Ape yang berlaku semalam hanya antara junior dan senior. Me anggap dye sebagai kwn kpd my adeq. Bile sesi fotografi, semua org dh amek gambar dan mirul tetibe cakap, "ehh. Korang? Adek kakak taknak amek gambar?" Maseng2 mengelak tapi fikir alaa biar laa jadi kenangan. So buat muke ta malu jek.

Dye tak tahu ape yg kte rase sebab dye lelaki yg tak punye perasaan. Pasal dotch tu no komen. Sebab org nampak di twitter je. Mungkin awak akan kate kak tasha pon same jek mcm org laen cakap jek lebeh. Terpulanglah kamuh hendak menilai mcm mane. Sekarang dan dulu tak pernah berubah. Tak tahu nak explain macam mane lagi. Yang akak tahu, WE ARE OVER! enough is enough.

Bosan dengar org2 cakap, "...untunglah dapat jumpe adeq.." "...untunglaa dye dah baek semule dgn adek dye..." "...untunglah..." "...untunglah..." . Bosan!

All the best utk kamuh deq. Jage la diri tu elok2. Jujur dari hati orang sendiri tak dapat lupekan abg kery kamuh tu lg. Till now even dye dah ade orang laen. Mmg susah. Tapi kitorang buat mcm takde ape yg berlaku dulu2. So back to nature. We are fine. Kamuh pon buat tak tawu jek laa. Dye sayang dye dtg. Dye taknak lantak dye laa.

Okeyhlaah. Kalau kamu ade masalah and ape2 nak tanye dipersilakan. Jage diri kt sane. Kuatkan hati. Belajar rajen2. Akak sentiase doakan yg terbaek untuk awak. Ape yg akak cerita kat awak mase malam intel hari tu. Kesedihan dan kemarahan itu tetap same sampai sekarang. Takde ape beubah deq. Jage diri. Salam sayang untuk kamu :')

Gambar semalam takde ape2 nilai untuk dikaitkan dengan kisah silam kami.

WINK:: selamat hari raye. Maaf, tak dpt dtg umah kamu. Kamuh takde kt umah kan.

No comments:

Post a Comment