Thursday, 5 September 2013

Sayang tak semestinya CINTA.

ASSALAMUALAIKUM
hello peeps :]

Rase macam dah ter-anak tiri kan blog ni. Padahal siap dah download apps Blogger kat tab lagi. Tapi asek simpan kt drafts jek. Nanti laa. Ade mase kite cerita mane yang tertinggal tu ye. In syaa Allah.

Hari ni nak cakap dan bagi pendapat sendiri. SAYANG TAK SEMESTINYA CINTA. tapi cinta harus ade sayang. Amboi. Kemaen aku berpuitis. Takde kene mengene antara yang hidup mahu pun yang mati okeyh. Cerite ini hanya karya alam maya :))

"Tuhan ciptakan semua berpasangan. Kita ada 2 mata. 2 telinga. 2 tangan dan 2 kaki. Tapi kite ade 1 HATI. " "Hati itu harus kite temukan supaya ia berpasangan...." - SPERMA CINTA *tolong baca sebab buku ni sangat best!

KISAH 1: Sejujurnya aku cinta dia. Dan makanya aku sayang dia. *sampai bile-bile. Tapi dia telah menjadi kepunyaan orang lain. Dia bahagia aku bahagia. Seriously! Kami sahabat selamanya :))

KISAH 2: Kerana cintanya kepada Sang Pencipta makanya aku telah jatuh cinta kepada dia. Moga ade yang lebih baik kalau dye bukan jodohku. Moge Allah perlihara hubungan kami. Sahabat pencinta SR tegar ;) *aku tahu ade hikmah kenapa kite tak diberi kesempatan untuk berjumpe even dh byk kali plan and even aku dah siap pakai tudung nak keluar rumah dah pon. think positive!

KISAH 3: Sayang ku padanya sekadar seorang abang. Cukup. Tak lebih. Makanya. Jangan tanya kenapa aku tak beri peluang kepada dia.

KISAH 4: Kami sahabat karib. Aku sayang sahabat aku. Tapi maaf. Mungkin bukan aku untuk kau. Carik laa yang laen. Sebab aku terlalu sayang persahabatan ini. 

***TAMAT***

Dialog ibu bertanyakan bakal menantunya masih segar dalam kepala otak aku ni. 20! Dan masih terlalu awal bagi ku. Biar lah aku mengenali hati budi mereka. Tak mahu lagi sesuka hati aku bagi hati ni pada sesiapa. dan sejujurnya aku tak percaya lagi akan cinta dan janji manis jejaka-jejaka sekalian. Harap akan ada kaum adam yang akan ubah persepsi aku ni. 

Wahai bakal  jodohku. Walau siapa pun anda dan di mana anda berada. Jage diri anda. Jage solat. Jage iman. Jage hati. Jage amal. Doakan saya di sini juga ye. Salam sayang. *cewahhhhh

Aku dambakan cinta ini kepada Mu, Ya Allah :')
p.s biarlah diri ini sempurna imannya dulu. 

WINK:: Biarlah aku menyayangi mereka kerana aku masih punya perasaan. Biar cinta itu Allah anugerahkan sendiri bile tiba waktunya untuk siapa yang dikehendakiNya. Yang penteng ibu taknak orang jauh. HAHA. 

No comments:

Post a Comment