Wednesday, 6 November 2013

PJJ. Awesome!

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
hello dunie :]

Kalau dalam sistem akademik ade Pendidikan Jarak Jauh (PJJ). Kenape dalam kehidupan tak boleh ade Percintaan Jarak Jauh (PJJ) kann? Exactly same, right? Bezanya individu dan aplikasinya. Kann? Kann? HAHA. Lol

Pendidikan Jarak Jauh :
Kita merupakan seorang student yang tidak berada di kelas. Berjumpe lecturer dan diskusi bersama sahabat sekali sekale apabila perlu sahaja. Dan apabila tiba masanya akan ada ujian dan peperiksaan. Dan kemuncaknya apabila kita meraikan kejayaan di Hari Konvokesyen. Disamping memenuhi kehendak kita sentiasa ade bekalan restu dan semangat daripada keluarga tersayang. Menariknya :))

Percintaan Jarak Jauh :
Kita merupakan kesayangan kepada seorang yang kita sayangi yang tidak berada bersama kita. Berjumpa dan keluar bersama sekali sekale. Tidak keluar untuk wayang dan shopping bersama. Mahupun makan2 atau minum2. Jarang sekali. Berborak sehari sekali sudah memadahi. Dan kemuncaknya apabila kita meraikan hari bahagia kita bersama insan di sayangi di Hari Perkahwinan kita apabila telah sah diijab kabul berserta lafaz sakinah yg diucap. Disamping memiliki orang yang kita cintai, kita juga sentiasa ade bekalan restu daripada keluarga tersayang untuk berbakti sebelum berumah tangga.

Extraordinary nya, kita sentiasa ade Allah yang akan melindungi dan merahmati perhubungan kita. Awesome kan! :)) *In syaa Allah

-----------

Ape-ape pon terpulang kepada cara dan niat kita. Ade orang tak perlu sistem PJJ ni tapi still boleh berjaya. Dia seorang yg hebat kalau boleh kawalnya tanpa gune sistem PJJ. Yang penteng kita pandai jage diri and tak buat sesuatu yang dimurkai oleh Allah. Moga Allah memberkati hubungan kita. In syaa Allah. Aamin~

Motif post? Sebab sekarang musim kawen muda. Sebab macam ade rase jeles dengan kawan2 yang nak bertunang and kawen. Dan jugak yang SUDAH bertunang dan Dah kawen. Jadi nya nak bagi semangat kat semua orang termasuk diri sendiri supaya jage perhubungan dengan orang yang kita sayangi even dia disisi kita atau pon tak. Jangan sehingga sayang itu berhenti di tengah jalan. Sakitnye teramat perit. Percayalah! All the best. heee :))

Maaf salah silap. Nite people. XOXO :*

WINK:: Awkward conversation akan berlaku apabila kita sudah semakin menjauh dan kurang berborak dengan seseorang. Cuba untuk menjadikannya normal semula ;)

No comments:

Post a Comment