Saturday, 7 December 2013

PEMBALUT HADIAH

ASSALAMUALAIKUM
hello people :]

"Surprise!!! Ade hadiah untuk kau. Ade orang hantar tadi. Happy birthday!"

"Weyh! Jangan maen2 korang ni. Ape bende nye ni?? Berapa banyak kali aku nak sambut birthday??"

"HAHAHA. Cepat laa bukak."

Zruppppppppp. Dushhh *masuk tong sampah

"Weyh! Perlahan laa siket. Giler ganas kau. Bukak laa perlahan-perlahan..."

"alaa biar laa."

"pelek laa kau ni, selalu orang kalau dapat hadiah mesti simpan pembalut tu. bukak elok2. lagi2 daripada orang yang dye sayang."

"yeke beb?? alaaa...." *amek pembalut daripada tong sampah "betol ke ni nak kene simpan? =_="

.........................

Tu cerita semalam. Time aku gn kak fayrus kat dusun tengah layan pelawat. Then kak nurul call kate ade surprise utk kak fayrus. Then cecepat dye balek office egt kan pakwe dye datang. Sekali tengok ade kotak hadiah yang sangat besar atas meja dye. Hampir menangis akak aku tu. Dye dah laa jenis yg touching2 ni. 

OKEYH. Selalu nye memang begitu. Tapi kalau perempuan laa. Dan kalau aku laa. Bile dapat something special dpd org yang kite sayang, kite mesti simpan pembalut dye. Even kalau dapat coklat. Plastik coklat pon kite simpan. Yelaa. Sayaaang sangat nak buang kan. So, simpan jek laa. Betol tak girls?? ;) 

So, kalau dapat hadiah tu, bukak laa pembalut dye elok2. kesian orang yang kasik tu balut cantik2. takpon hargai laa si pemberi tu penat membeli untuk kite. Tak kire laa hadiah tu daripada ibuayah, abang, akak, adik, kawan2, pakcik, makcik, boyfie, girlfie. Mesti hargai tau :))

WINK:: and kisahnye kak fayrus dapat teddy bear yang sangaaaattt besar bersama terselit perfume favourite dye yang diberi khas oleh boyfie kesayangan dye. *okeyh.jeles

No comments:

Post a Comment