Saturday, 7 December 2013

Tahniah Ninety-Sixth!

ASSALAMUALAIKUM
hye korang korang :]

ALHAMDULILLAH. Selesai sudah SPM 2013. Ehh. Semua dah habes ke ade yang tengah exam lagi? Tapi majoriti dah habes laa kan. Kalau kekanak selandar dah merdeka dengan paper Teknologi Kejuruteraan untuk bebudak teknikal. Garis masa muka buku dan pengicau burung semua dah bersepah ayat rindu rinduan and gambar sebanyak melampau. So, dah habes laa untuk semua tu :))

TAHNIAH!!! TAHNIAH!!! TAHNIAH!!!

Welcome to the club, guys!

Dah besar weyh korang. Dah boleh laa join group alumni Diskusi ex-SBPIS untuk same-same berdiskusi. Dah boleh laa pikir2 kan nak buat apa isi masa lapang korang yang lame giler tu. Mungkin boleh carik kerja part-time ke. Belajar kelas memandu ke. Amek kursus kemahiran ke. Amek kursus kawen ke. Ehh. takk. tu nanti dulu. Hehe. Yang nak ke PLKN tu, sila la enjoy yourself sebelom masok ke kem tu. PLKN tu best. Siyess akak jeles takpat join :(

Berakhirnya SPM bukan bermakna merdeka dan berakhir segalanya. Jangan cakap lepas SPM tak pegang buku dah. Infact, lagi tebal buku nak kene pegang. Lagi banyak assignment nak kene bawak kehulu kehilir. Lepas ni mungkin korang akan lebih tahu ape function internet selain function laman SOSIAL tu. Seriously.

Pesanan dari akak untuk korang, get ready for your next step. Explore untuk uni or kolej yang korang nak masuk and field yang korang minat nak join. Sebab akak dulu macam kurang pendedahan pasal bende2 tu semua. Agak budushh laa sebab harapkan program INTEL dan penerangan daripada senior yg tak kenal ramai sangat tu. Seriously sedih.

Kalau rase macam konfius ke hape ke boleh post kat group alumni tu. Ramai senior2 kite daripada pelbagai bidang. And me is always here kalau nak tanye or mintak pendapat. But before that, enjoy puas2. Hehe

Jangan ingat mase further study nanti nak honey moon banyak2. Nanti takot terleka. Sebab kat luar nanti takde orang jage. Jage diri korang. Ingat Allah. Solat hajat and bace Yassin jangan tinggal selagi tak dapat result and continue sampai bile2.

WINK:: Welcome to the real world adeq! :D

No comments:

Post a Comment