Saturday, 25 January 2014

99th

ASSALAMUALAIKUM
hi. hi. hi :]

version #throwback. Sekian. Harap maklum.

Alhamdulillah. Dah selamat sampai Tanjung Malim tercinta. Pelbagai misi ingin dicapai dalam masa 18 jam ni. Nak hantar report tu main mission. Mission kedua terpenting adalah nak jumpe semuaa kesayangannnn yang dah lame tak jumpe tu. Boyfriend and Girlfriends. Rindu sangat2. 

And finally. Orang pertama yang aku jumpe di tanjung malim ofkos pakcik stesen bas tu. Pastu kak linda. Okeyh tu tak kiree. So, izaty org first yang aku jumpe. Setelah 99 hari. Patot nak jumpe malam sebelum tu tapi lambat keretapi nyeee. Pastu plan nak g pizza belanje ejat gn tashazmi sebab birthday dorang. Supposed kinah sekali tp tahu kina ta makan pizza so ingat nak beli kepci kat sebelah tu. Tapi dah balek baru teringat. Ciss. Nextime laa. Kt pizza tu jumpe laa Amri and my lovely twin tashazmi. Rindu giler kat minah cun ni. Best dapat makan supreme supreme :DD

And lepas tu lepak rumah ejat kat taman segar uw. Tunggu kedatangan kinaa, ainaa and ieqasimi. Dapat lepas rindu nak dengar kekecohan mereka. Tapi sedih ziera, shafinie ngan yana takde. Dorang gi Sarawak. Harap2 jumpe nanti. Topik cerita pasal nak sambung degree and scholar. Best sangat sebab dah makin matured topik perbualannye. Hehe. Dan lepas tu petang pulang ke Sri Harmoni bersama tashazmi. Jumpe evy yang makin cun dan nik yang semakin bergaya. Takpat jumpe cikton gn alyaa kesayangan. Rinduu.

Then malam tasha gn evy busy wat report so takleyh nak ajak borak2. Ingat nak dinner date gn dorang. Sebab dorang ni kalau buat keje memang fokus habess. Lagi2 si evy tu. So,,malam uw disebabkan kelaparan yang teramat kerana hanya berbekalkan pizza 2 keping dalam perut dari semalaman tak makan,,sangat langkah kanan apabila ada orang yang sudi ajak candle light dinner. ehh. haha. candle light dinner laa sangat kann. 

Dan selepas 99hari tak jumpe okeyh. Akhirnye bertemu laa kami di Sri Harmoni. Ohh pakwe! Rindunyeee. Hehe. Dinner. Makan dan makan. Nak belanje dye makan tapi taknak pulak. Dan ade hati minta hadiah. Sape suruh jual mahal. Haha. Huh. Borak borak. dan kembali lepak di bilik wifi sambil teman evy gn tasha siapkan report. Lame okeyh. Lameee. Sampai aku jeles tengok xperia sp dye tuuu! ==" . Lepas masing2 dah ngantuk naek atas then tidur. Bangun pagi dan siap2 untuk ke kampus hantar report ditemani kesayangan. Tunggu bas. Sampai kampus. Hantar report. Pergi kafe nak lunch sebab kebuluran. Pergi ambil sijil then tunggu bas nak balek. Time tu dah start sayu sebab dah nak sampai waktu kemuncak. So, memasing senyap jek. Dah tak banyak sangat cakap. Dye pandang aku, aku pandang dye. Haha. Giler! Okeyh dah sampai Sri Harmoni. Time to say Goodbye and take a very good care. Jumpe lagi konvo nanti. Sobsss :"( *byee. after 99th to 100th. Ntah bile lagi nak jumpe. 11 hours and over! =_=

Dan tunggu yana, ejat, adek datang. Sebab call teksi semua tengah lunch. So terpakse mintak tolong dorang. Naseb laa ade kesayangan tu. Tp ziera gn shafinie dah balek. Borak2 sekejap dengan mereka sampai ktm. Dan they were waving me with, "jumpe kat sabah nanti..." ehh, kbaii. haha. Tiket pukul 3.05pm. Dan selamat menuju ke KL Sentral. 

Alhamdulillah. Tugas selesai selama 18jam. Sempat jumpe semua kesayangann. Dan sempat peluk cium evy. siket lagi nak nanges. tak jumpe tasha sebab berpisah kat kampus. taknak jumpe tasha sebab tahu konfem mesti nanges tak pandang orang kiri kanan. so just waving thru the phone jekk. Rindunyeeee. Rinduuuu semua orang :'(

Awak awak jage diri ye. Nanti kite jumpe lagi. Rinduuuuuuu :')

Ya Rabb. Moge perpisahan ini diredhai Mu. Berkatilah perhubungan ini. Dan moge ade pertemuan untuk hari yang mendatang. Moge rindu ini kerana Mu, Ya Allah. *menangis dalam train amat memalukan okeyh. 

Moge hati ini sentiasa tenang :)) 99 hari 99 kali rindu dan lebih. #strongdaughter

WINK:: Terima kasih untuk kenangan 18jam wahai sahabat. and to pakwee yang baik hati terima kasih sudi luangkan mase untuk perjumpaan selama 11jam. Jumpe lagi nanti. Goodbye tanjung malim. Goodbye upsi. Jumpe di graduasi nanti. in syaa Allah :))

No comments:

Post a Comment