Saturday, 25 January 2014

Cantik dan Handsome

ASSALAMUALAIKUM
hello peeps :]

Dah 2.51am. Dan as usual kalau tak boleh tidur. Scroll sane sini dan bile boring dan idea datang mencurah aku akan update blog. Itu rutin. Haha

........

Kadang kadang kite tak perasan yang kite suke seseorang tu sebab dye handsome. Kalau lelaki suke perempuan sebab dye cantik. Itu normal. Semua orang ade perasaan dan ade naluri nak suke pada semua yang keindahan. Ade ke orang suke tengok yang tak indah. Err. Rase macam takde. Sebab kadang2 aku pon tergugat jugak iman bile tengok pakwe2 hensem lalu depan mata. Alahaii. Sekilas pandang takpe. Tu rezeki namenye. Jangan kau padang sampai 360 darjah lepas tu pusing lagi sekali. Aigoo. Tu lain jadiknyee. Haha

Tapi kat sini aku just nak bagi pendapat sendiri laa. Bagi aku semua keindahan ni datang daripada kurniaan Allah SWT. Makanya semua dimuka bumi ni pinjaman sementara daripada Allah SWT. Bila-bila masa Allah boleh tarik semula nikmat yang diberikanNya. Antara kita sanggup atau tidak menerimanya. Kite harus akur dan redha. 

comel dengan mata besar :))

Jadi nya. Untuk memilih calon pasangan melalui 4 syarat dan ikut syarat yang ketiga. Aku nak nasihatkan untuk jangan suke seseorang HANYA atas asbab kecantikan fizikalnya. Maksudnya takde sebab lain kite suke dye melainkan sebab dye cantik atau hensem. Sebabnya semua tu KECANTIKAN ITU ADALAH SEMENTARA. Cantik dan hensem ketika muda. Tapi bila tua dan tak cantik. Kulit dah tak tegang. Kedut-kedut semuanya. Ada yang tak sempat tua dah ditarik nikmatnya contohnya kalau ade kecelakaan ke. Dah tercalar sane sini. Agak-agak lepas tu kite nak ke sayang dye lagi? Tepuk dada tanye iman. Tapi jika kite sayang dye kerana Allah. In syaa Allah akan kekal sebab Allah sentiasa wujud.

Sayangilah dye kerana Allah. dan in syaa Allah akan berkekalan hingga ke syurga. Aamin :)

In syaa Allah :))

WINK:: Pastikan ade sebab lain kenapa kita sayang dan suke seseorang tu selain dari sebab kecantikan fizikalnya. Nasihat untuk diri sendiri juga :) 

No comments:

Post a Comment