Saturday, 25 January 2014

Ijazah Sarjana Muda [PART 1]

ASSALAMUALAIKUM
selamat malam guys :]

Dah pukul 2.30pagi dan aku masih lagi tercongok depan lappy ni. Tolong paham mata dah berair ni sebab ngadap lame sangat. Spec ade memang wt perhiasan jek kan. Lantak laa. Malas pikir yang penting aku dah update blog. Kemaen lame tak update dan bile dapat update semua nye aku nak cerita dalam satu hari memang tak menyempat laa kan.

So, so, so. Secara tidak rasminya dah tamat pengajian diploma aku selama 3 tahun. Alhamdulillah. Berliku liku hidup sepanjang 3 tahun. Banyak yang aku belajar yang buatkan diri aku jadi semakin dewasa. Acehkononnye laa dewasa. Kekadang jadik kekanak jugakk. Dan makanya. Niat di hati nak belajar dan terus belajar. Ade niat nak bekerja tapi aku tahu nanti bile dah syok pegang duit banyak2 taknak belajar dah. So, mari belajar hingga ke akhir hayat kita :))

In syaa Allah. Aku akan sambung ijazah untuk kemasukan bulan 9 nanti. Moge2 apa yang dihajati akan tercapai laa. Niat hati berkobar kobar nak menjadi seorang pendidik. So, planning nak amek Ijazah Sarjana Muda Pendidikan...(*ikut kos yang aku minat laa). Dah try tanye feeza, kinaa, yana, kak baha and kak enoi. Try tanye Dr Wong tapi tapi takde respon lagi. Alhamdulillah mereka telah banyak tolong. Kak enoi dah buat aku terang siket nak suluh hala tuju aku. Terime kasih kakak.

Kak enoi ni senior mase kat selandaww dulu. Dye study kat New Zealand amek kos sains psikologi. Dan sekarang jadi cikgu kat sekolah husband dye. Releks jek balek new zealand jadi cikgu dan kawen. Suke tengok dye post gambar graduate mase kat victoria tu. Jubah grade bulu2 ade hooded okeyh. Cantekkk. Ape2 pon rezeki daripada Allah. KIte sebagai hamba kene terus berdoa dan usaha. In syaa Allah.

Sekarang adalah proses mengusha universiti yang menawarkan kos pendidikan. Sambil2 tu tolong si achik untuk apply dye yg lepasan SPM. Mohon doakan tasha dapat further in education and dapat posting okeyh. Nak jadik cikgu and the best is lecturer. In syaa Allah :) 

WINK:: Semakin jauuhhh. Semakin banyak masalah. Harap hati terus cekal. Maaf =_= Missing badly!

No comments:

Post a Comment