Tuesday, 10 December 2013

PATAH HATI. Kenapa Harus Berlaku?

Hidup tak semestinya indah. Tapi cinta itu selalu buta. Sayang tak boleh dipaksa. Cinta tak perlu disiksa. Perasaan sayang dan cinta itu bukan kita yang minta. Perasaan sayang dan cinta itu juga tak boleh dipaksa datang. Ia akan datang sendiri. Sayang dan cinta itu ANUGERAH TERINDAH kurniaan Allah SWT :))

Namun, kadang-kadang kita tak sedar perasaan sayang itu datang dalam jiwa. Hadirnya cinta mekar indah di dalam taman hati berserta kuntum bungannya. Bunga yang cantik kenapa harus dibuang, dicampak dan dipijak seperti rumput yang tumbuh di halaman rumah? Kenapa kita tak hargai kehadirannya. Menanti bunga tumbuh kan susah. Makanya, kenapa harus dibiar layu? *okeyh.nampak macam jiwang siket dah

Kalau kita pernah tersuke sangat2 kat someone, why dont we just confess to him/her? Malu? Memang malu. Tapi daripada kita hilang orang yang disayangi kan? Okeyh. Itu risiko nye. Macam  tasha ni giler. Kadang boleh mengaku kadang nak simpan jek dalam hati ni taknak kasik tahu. Kononnya jihad cinta.

JIHAD CINTA? Mungkin benar. Itu salah satu cara 

No comments:

Post a Comment