Monday, 17 February 2014

A date with my ever girldfriends!

ASSALAMUALAIKUM
hello peeps :]

Kadang kadang kite tak perlu ungkap yang kite rindu kat seseorang. Kadang kadang kite tak perlu pon cakap yang kite mengingati seseorang. Cukup kite tunjukkan kasih sayang rindu kite tu kepada dye. 

"...senang jek. Kalau kt garis masa pengicau tu, favourite...retweet...reply tweet dye pon dah memadahi untuk tunjuk yang kite sentiase bersama dye. Kalau kat garis masa muka buka tu. Like siket and comment or share pon dah cukop...tu tanda kite sentiasa ade dengan dye..." *jumpe status ni kt facebook :")

Dan bile aku setia menanti kesayangan kesayangan aku yang sibuk menuntut ilmu untuk pulang ke melaka dan berjimba bersama mereka. Terase diri ini paleng gembira bila mereka bertanya kan, "bile free? Jum jumpe!" Thats amazing words cant describe how i feel grateful to have them as my sisters. 

2nd February 2014.
I've met this gojes sun shine. Susah nak jumpe dye ni sebab she is teacher-to-be. So, dapat cuti time cuti sekolah jek. And selalunye cuti kitorang tak same. How sad! Pernah planning last year nak pergi Legoland sesame. Tapi tak jadi. Maybe nextime. But now. Rase macam dah lame giler tak jumpe. Siyesss. Lame gilerr. Asal planning jek tak jadik. Selalu aku laa. Demam laa. Ape laa. But atlast. Dapat jumpe jugak. Package! Sekali gn Encik Jebat kesayangan dye a.k.a my Benzer classmate, Aziz. 

Kitorang decided jejalan kt Dataran Pahlawan and Mahkota Parade coz dah bosan dengan Aeon Jusco tuu. Hehe. Dah lame tak lepak MP DP tu. So, movie, makan and jejalan. And gossip!. Heee. She bought a bracelet for me. Tapi tak sempat amek sebab lupe. And to be correction. This double date is for me. Because Aziz kacau date kami. And the second date is between me and aziz. Sumpah rindu giler dengan Benzer! :"( 

Nur Syafiqah binti Rahman.
She loves to call me, "kakak" and I do love to call her, "adek".
That is how we respect and care each other.
Thankyou, sayaang 

4th February 2014
Hari hari terase terus indah dan sangat bahagia bila ade lagi seorang kesayangan yang sangat excited nak jumpe saya. Bestnye! Ni pon same. Susah sangat nak jumpe orang degree yang busy ni. Bile dye cuti aku kt perak. Bile aku cuti dye kt UKM. Ohmannn. Busynyer hidup. Alhamdulillah. Ade rezeki jumpe jugak. Tak kire di mana jua kami tetap dapat jumpe. Dan she touched my heart when she appeared in front of my nursery. 

"Syakilla!" I miss you dear, kakak. Dari Batu Berendam sanggup dye jelajah carik tempat nak datang nursery ni. Sebab cuti semester aku yang panjang ni aku habeskan kat tadika jek. So, she came and visited me here. Awww. So sweet! Sambil bekerja, dapat bergossip and dapat souvenir dari Sabah and Cadbury Blackforest. Sangat terharu bile Syakilla still ingat favourite aku. Huhu. Tapi. Sangat jeles jeles jeles bile dye cerite about her one week trip to Sabah. Me is like... Nak ikut jugakkkkkkkkkk! Haha. Over kau tashah! :P

Nur Syakilla binti Aziz
She loves to call me, "Adek" and I do love to call her, "Kakak"
That is how we respect and care each other.
Thankyou, sayaang 

Seorang kakak dan seorang adik. Both are my ever girlfriends! Tempat aku meluahkan perasaan. Tempat aku mengadu nasib. Tempat aku bergosip. Pinjam sebelah bahu mereka. Kadang2 dua dua belah aku pinjam. Haha. Kesayangan lain tak sempat jumpe sebab memasing busy. Rindunyerr. Till we meet again. Love you lillah, sisters 

WINK:: I love them very much :*

1 comment:

  1. I do always love all my adekss.. :) thanks with a really nice writing about me, I do appreciate it. hope will gather another moment.. :) huhuu.. macam mana la nk lupa favourite awak tu, sedangkan header blog awak tu je blackforestlovers' life.. :) huhu.. love u before now n after. :) thanks again..

    ReplyDelete