Saturday, 12 April 2014

Salam Johor Darul Takzim

ASSALAMUALAIKUM
hello uolls :]

29th March 2014. Saturday. #throwback

Dari Melaka ke Batu Pahat merentasi Muar dan kembali ke Melaka semula. Tujuan utama nak ke Majlis Perkahwinan anak kenalan makcik aku. Alang2 tu menjemput sekali untuk kenduri anak makcik tak lama lagi.

Versi kali ni. Anggota polis. Arwah pakteh (suami makcik) bekas polis pencen. So, ofkos ramai kenalan. Seharian tu memang jumpe orang orang polis jek la. Nak nak kat kenduri kawen tu. Macam dorang buat reunion tau. 

Nak dijadikan cerita, ntah macam mane tayar kereta pancit kene paku. Tunggu kat kedai tayar nak siap semua dekat sejam jugak. Pusing pusing. Dan kembali ke Melaka. Penat dan seronok :))



Peace! Tema purple pink :)

5th April 2014. Saturday. #throwback

Second trip to Johor. Kali ni masih ke Batu Pahat tapi terus jugak ke Ayer Hitam dan Kluang. This time rase macam jauh siket dan lame sebab banyak aktiviti.

Pergi singgah beli rempah kat kedai famous Batu Pahat. Pastu ke rumah kak ati, adek dye kawen. Pastu singgah kilang kerepek. Borong banyak giler sampai penuh kereta. Then singgah lagi beli kat pekan. Pastu ke Ayer Hitam. Then ke Kluang. Penat okeyh. Penat. 

Otw tu, ade jammed kejap sebab ade lori kelapa sawit terbalik tengah jalan. Siap ade bomba. Mungkin driver kot. Tapi yang bestnye sebab kiri kanan dipenuhi bunga Sakura Malaysia. Rase macam best sangat. Macam kat Jepun laa jugak. Haha. Dah habes. balek tidur.


Tema oren coklat songket.
Salam Johor Darul Takzim :))
WINK:: Nak singgah rumah tashazmi. Tak tahu kat mane. Dye pon keje. Nak singgah rumah amghi a.k.a bangchik jauh kemain kat kota tinggi tu. Tunggu kenduri kalian laa ea saya sampai ;)

No comments:

Post a Comment