Friday, 6 June 2014

Dinner Alumni - Sedekad Bersama

ASSALAMUALAIKUM
hye korangg :]

Okeyh. Aku tahu. Aku tahu. Tahu dah tersangat lambat nak update. Tapi pelis. Bagi peluang,. Heee. Thankyou! Muahhhh :* Bhahahaha

26 OKTOBER 2013 - EQUATORIAL HOTEL, MELAKA

Setelah berapa tahun lamanya kami tak bersua muka. Akhirnya. Dengan usaha dan kerjasama semua pihak untuk menjayakan majlis yang julung kali diadakan. Alhamdulillah

Bagi meraikan Majlis Sempena Sedekad SBPIS, kami sebagai alumni sekolah telah merancang untuk mengadakan Majlis Reunion Alumni SBPIS. Sekaligus mengadakan reunion sambil meraikan hari bersejarah sekolah. So nice. I like! Heee. Setelah bertungkus-lumus semua AJK merancangkan itu ini. Dan aku pon buat lah sibuk jadi volunteer nak gatherkan budak batch aku dan promote kat dorang supaya datang event kali ni. Jumpe abang Abu dengan abang Ziad. Deal dengan Syazana and bebudak perempuan lain. Sedih tak sedih ramai yang bagi alasan malu sebab dah lama tak jumpe. Budak nakal sekolah la itu la ini la. Okeyh. Bagi aku senang jek. Nak ke taknak? Kalau nak, mesti la nak jumpe sebab dah lama tak jumpe kan. And buat ape nak malu? Semua orang ade sejarah sendiri. And just be yourself. Senangkan ;)

Selepas itu dan ini, akhirnya hari yang telah dinantikan. Tanggal 26 Oktober 2013 di Hotel Equatorial Melaka, berlangsunglah Majlis Makan Malam Alumni Sempena Sedekad SBPI Selandar. So called, Alumni Reunion Dinner “Sedekad Bersama”. Bertemakan Formal Casual, semua orang nampak so handsome and gorgeous. Ya Allah, hampir menitis air mata ni terharu tengok kami semua dapat bersatu semula. Ada yang dah berubah mukanya. Ada yang still cute macam zaman sekolah dulu. Ada yang nampak sangat dah bekerjaya. Ada yang still perangai suke sakat orang macam dulu. Ada yang makin cantik. Ada yang dah bertunang. Ada yang dah kawen. Ada yang dah ada anak pon. Alhamdulillah. Semuanya dah berjaya nampaknya. Kami jugak jemput cikgu-cikgu yang dah bersara dan yang dah pindah ke sekolah lain. Semua datang. Alhamdulillah. Cikgu sekolah tak ramai yang datang sebab siang tu kat sekolah ada event so semua busy dan still kepenatan.

First of all, my gojess semua planning macam mane nak ke sana. So, ibu volunteer nak jadi driver kitorang. Thanks ibu! Lepas maghreb gerak amek fiqa and jufa yang dah ada kat umah wani. Pastu kitorang terus ke sana. Jammed okeyh banda hilir uw. Bile dah sampai. And wow! Hotel mahal ni. Ni kali ke berapa  ntah.  Pastu kitorang terus g solat. Make-up. (*Iolls pakai simple jek; lipbalm and compact powder) Then terus ke ballroom untuk pendaftaran. 

Ya Allah, menjerit aku jumpe kak awu kesayangan yang makin cantek meletupss. Jumpe abang ziad yang ofkos bersama awu. Jumpe kak fadhilla. Jumpe abang afiq. Dan ramai lagi. Lepas daftar and amek doorgift. Kitorang dok lepak kat luar uw sementara tunggu orang lain. Then nampak budak lelaki batch kitorang. So, weolls pon masuk cari tempat duduk memasing.  Iolls pilih tempat strategik yang boleh nampak full stage. Haha.

Then, majlis mula lepas ketibaan ayahanda dan tetamu VIP dan guru-guru yang lain. Dah selawat2, acara nyanyian lagu sekolah. Ya Allah. Lagu keramat tu. Ramai tergelak sebab dah tak ingat and ofkos laa mereka yang tak ingat tu yang dah berzaman tinggalkan sekolah. Alhamdulillah. Kitorang still ingat lagi. Yang lead tu koir from batch baru alumni. Ofcourse still fresh in their mind isnt it? Lepas tu ucapan2 dan acara perasmian potong kek. Then acara makan2. Nyummy. Banyak sangat makanan. Menu so superb. Sambil uw ada tayangan video. Dok tayang gambar muka kau dari form 1 sampai form5. Amek kau. Haha. Malu jek. 

Lepas tu game yang menarik. Semua alumni kene melepasi tali rentasan yang dinamakan siapa sayang sekolah. So many questions and everything was about our school. Daripada lagu, pentadbir, kod sekolah, poskod dan sebagainya. Pemenangnya ada 4 orang. Tak ingat siapa. Best. Then game prince and princess. Setiap batch kene hantar wakil. Kene buat posing jadi cute couple. Haha. Sweet sangat kak awu gn abang ziad. Lepas tu game cabutan bertuah and game surprise ada kod hadiah bawah kerusi masing2. Then sesi fotografi then acara penyampaian hadiah kepada semua AJK. And last lantikan AJK batch alumni. Me is one of them. Heee. Mekaseh kerana mempercayai diri ini ;)

Ohh. Yang pasti tak ketinggalan acara lens shoot yang tak henti2 dari sebelum majlis start sampai selesai majlis. Haha. Memang best. Lepas snap gambar terus share kat instagram and twitter dengan hashtag #DinnerAlumniSBPIS . So, sesapa yang tak berkesempatan join boleh view on live laa kiranya. Heee. Thankyou so much siapa yang bagi idea nak jayakan majlis ni sebab  kami sangat berpuas hati dan bergembira. 

Dapat jumpe cikgu2, senior, junior and ofcourse batch kitrorang; Fiqa, Jufa, Wani, Dalila, Sasa, Aida, Qishy, Mira, Perunk, Syahmi, Golek, Sofwan, Syazni, Zaid, Zaki, Muiz, Asyiq, Mirul@Puake, Syakirin, Firdaus, Rashidan, Ali, and Nabel. Semuanya 24 orang from budak batch kitorang. Hopefully event lepas ni lebih ramai SIXTHTENTH yang  boleh hadir. Rindu giler kat semua orang. Sayaang korang! Thanks for the sweet day :*

Lets ZOOM IN :P


inter-batch. wajah alumni :D

wajah guru kesayangan. Top three sebelah ayahanda adalah ex guru SISME.
Flow from bawah ayahanda dan pusing anti-clockwise adalah guru hamba :))

Le beauty girls SIXTHTENTH 0610 :*
From right; Dalila, Jufa, Tasha, Fiqa, Wani, Sasa, Qishy, Aida, Mira

Le boys SIXTHTENTH 0610 ;)
From right; Daus, Rashidan, Ali, Mirul, Zaid, Golek, Perunk (belakang), Kirin, Syahmi, Nabel, Syazni

Another. Le boys SIXTHTENTH 0610 ;)
From right; Sofwan, Zaki, Muiz, Asyiq

Part of us SIXTHTENTH 0610 :')

Wajah kesayangan hamba :")
FOOD (!) *kenapa lah dorang zoom kat guys jek. hmm hmm =="
From top left; Fruits, Heavy, Jelly anc cakes, mushroom soup :P

Game Tali Rentasan Siapa Sayang Sekolah

Game Prince and Princess
Pengerusi Majlis - Abg Toriq

Cikgu - cikgu
Cikgu - cikgu

Acara perasmian majlis. *kek tiga tingkat tak dapat rasa :(

Selfie with chef dalila. *sebab nak elak dpd diganggu manusia tu. 

kakaks abangs kesayangan :))
From left; Abg Afiq, Abg Ziad, Kak Awu, Kak Fadh.

BENZ LEGACY

Benzer with Papa Hussin

With Cikgu Baharuddin


Kami yang cantek. Hewhew :*

Nyorok belakang fiqa dan qishy yg sedang bergambar. Heee :P

Feeling2 kat tangga istana la cenggitu hah :*

Tudung serabut! Mase memule datang cenggini la aku. Haha

Door gift. Lucky number 7. And Sedekad Bersama
Terima Kasih Daun Keladi,
Moge kita berjumpa lagi.
Saaayangg semua :*

Duta Colgate! Canteknyeeeeee. Hew Hew. Bhahahaha. Abaikan. Okebaiii :P

Sayaang semua SixthTenth 0610 :*
Credit to : AINUDDIN HATA STUDIO 0137038768 & DSLR Fiqa & My lovely tab.
Official hashtag Instagram & Twitter #ReunionExSBPIS

WINK:: Too much pictures. Puas pilih. Ni jek mampu ditapis. Maaf. Gambar gedabak-gedabak. Haha. 

No comments:

Post a Comment