Saturday, 5 July 2014

Istiqamah

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Assalamualaikum. Salam Ramadhan :D

Istiqamah. Mudah disebut. Tak mudah dilaksanakan. Ye, mungkin ade orang yg senang. Tapi untuk org yg macam aku ni tak tetap iman kekadang sangat susah. Dye macam kene all out untuk dapat istiqamah tu.

Tak kire apa pon kite nak buat yang perlukan istiqamah. Kite kene buat dengan bersungguh sungguh. Supaya nanti dapat hasil yang memuaskan hati. Dan yang penting niat tu kene betul. Baru lah dipermudahkan insyaaAllah :))
Contoh kalau kite nak sesuatu or nak beli sesuatu. Mesti la kite bersungguh sungguh nak dapat kan bende tu. Sanggup ikat perut nak kumpul duit. Sanggup cari keje itu ini untuk dapatkan duit. Hah cenggitu laa.

Nak istiqamah ni susah. Syaitan selalu ganggu orang yang nak berjaya capai impian ni especially yg nak berubah kearah kebaikan. Tu sebab kite kene bersihkan hati dulu. Niat semua yang kte buat kerana Allah. Setiap hari mesti ade sesuatu yang baru kite buat. Hari ini lebih baik dari semalam. Esok lebih baik dari hari ini. Dan yang penting kene cekalkan hati. Hindarkan ape jua yan orang buat meski kite akan dihina.

Step by step. Buat mesti niat kerana Allah. Niat nak jadi a better muslimah. Bersihkan hati dulu. InsyaaAllah. Doakan tasha okeyh. Sayaang korang :)) ♥ :*

WINK:: pesanan untuk diri sendiri :)) salam 300 hari ♥

No comments:

Post a Comment