Saturday, 5 July 2014

Ramadhan Kareem

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum semuaa :))

Alhamdulillah. Hati dah lebih tenang. Cerita sedih dah cuba dijadikan pengajaran. There always a silver lining. Ade hikmah katanye. InsyaaAllah :")

8 Ramadhan
Alhamdulillah. Dah masuk ramadhan. Dah seminggu dah. Macam mane korang semua puasa? Alhamdulillah. Puasa kali ni dah rasa bahangnya dari sebulan sebelum lagi. Dan i need to have a preparation. Yahh i need it. Lain orang lain cara. Tapi this is my style ;)

Just wanna share something to do as preparation before Ramadhan is coming :D

First. Make sure semua hutang ramadhan tahun lepas dah selesai dibayar. Second. Latih perut supaya tak mengada sangat nak culture shock ke apa kan. Amek kesempatan utk puasa sunat bulan rejab syaaban laa semestinya. Third. Bersihkan hati. Bersihkan jiwa. Positive! Forth. Put a goal to aim. Something like nak habes kan khatam alquran dalam ramadhan ni. Hah cenggitu. Last but not least, be a better muslimah and a solehah daughter. Kalau lelaki uw be a better muslim and soleh son la ye ;)
InsyaaAllah. Aamin

Pesanan untuk diri sendiri dan semua :))
...Bulan ramadhan ni adalah pesta ibadah. Bukan pesta makanan okeyh. No. No. No. InsyaaAllah. Sesama kite perbanyakkan lagi ibadah kita. Bulan ramadhan ni ganjaran ibadah dilipat gandakan. So, amek kesempatan la untuk topup pahala dedulu yg diselaputi dosa kite tu. Alaa yg simple2 je contoh terawikh jangan tinggal sehari pon. Time berbuka jangan membazer. Lepas tu tadarus or mengaji. Bangun sahur awal sikit untuk solah sunat tahajud. Solat sunat yg lain mcm dhuha pon buat la jugak kalau berkesempatan. Buat banyak kebajikan. Bersedekah. Lagi? Hmmm. Solat lima waktu jangan tiggal. InsyaaAllah. Maen yg tertinggal tu sesame la kite ingat nanti ye :))

Mudahkan? InsyaaAllah. Islam tu mudah. Jangan susahkan diri ;)

Ikhlas dari hati: Saya, natashah nabilah dan keluarga ingin memohon ampun dan maaf untuk segala kekhilafan kami. Mohon halalkan segalanya. Kami mengucapkan Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan AlMubarak. Semoge ramdhan kite kali ni lebih baik dari sebelumnya. Dan moge berjumpe kte di ramadhan seterusnya. Aaamin insyaAllah.

WINK:: Salam Ramadhan! Salam 300 hari :)) ♥

No comments:

Post a Comment