Wednesday, 13 August 2014

Ijazah Sarjana Muda [Part 5]

ASSALAMUALAIKUM
hye semuaaaa :]

Alhamdulillah berjumpa lagi. Ni kire last update untuk Ijazah Sarjana Muda. Sebab lepas ni akan bertukar Ijazah Sarjana Muda Pendidikan :))

Alhamdulillah. Rezeki yang Allah beri sungguh tak disangka. Saat 12 Ogos 2014 yang sangat berdebar membuat aku tak lena tidur. Takde selera nak makan. Tak keruan hidup. Ibu kata; "macam nak amek keputusan exam pulak awak ni..." Yaaa. Me is too over. Walaupun dah tahu result tuu ape. Tapi tetap takut. Neves okeyh neves. 

So, tepat jam 12.30 pm. 12 Ogos. Aku pon ready dah beli data internet. Supaya senang nak online kat tadika. Line punya baik sebab laju je internet. Selalu lembapppp. So, dah decide nak check by sms je UPU tu. Malam sebelum tu ada tanya kinah boleh tak USM tu pakai check sms jugak. Kinahh cakap takde. Then kinah offer nak check kan. Aku faham niat baik de. Tapi memang tak laa kan. Aku dah la takut. Pastu nak suruh org check kan pulak. Rase mcm tak puas sbb tak tengok sendiri. Haha. k. over. 

SMS tak dibalas direct. So, terus online. First check UPU. 

Dukacita dimaklumkan anda TIDAK BERJAYA
dalam Permohonan ke IPTA bagi Sesi Akademik 2014/2015

Okeyh. Fine. Dah tahu dah memang takkan dapat. Dah dokumen hantar pon tak lengkap. Gone nak dapat nye. Hmmm. Kecewa okeyh. Kecewa. Pastu terus bukak web usm. The backup plan. Moge ada yang baiknya. Bismillahirrahmanirrahim...

Semakan permohonan sidang 2014/2015 boleh dibuat mulai 12Ogos2014 jam 2.30 petang.

Okeyh. Fineee. Frust. Dua jam lagi okeyh. Hmmm. Lepas tu my lovely twin tashazmi call. Tanye pasal upu. lepas tu tanye usm. When I said; "2.30 nnt baru boleh check" Pastu dye ckp, dah boleh check laa. pergi cepat cepat. lepas tu bagitau. ok. tak sabar. and. 

TAHNIAH! Anda berjaya mendapata tawaran di Universiti Sains Malaysia.

Alhamdulillah. Nak menangis rasanya. Dan most happy person is Puan Ibu. Seharusnya laa kan. Sebab ibu is the director behind the scene. Ibu yang pakse aku isi borang dan mohon usm. Ibu yang selalu ingatkan aku untuk urusan usm. Ibu yg selalu marah kalau aku leka isi borang. Ibu yg susah payah pikir macam mane aku nak pergi interview kt KL sbb ibu tak dapat hantar. Ibu yg sentiasa doakan aku dpt usm. Dan alhamdulillah :))

Ayah memang berat hati nak lepaskan aku pergi jejauh tu. Bile cakap dpt USM. Ayah pandang je. I love my very cool Encik Ayah :*

Kau takkan rasa teruja sangat saat kau dapat sambung belajar tp orang lain tak dapat. Dan itu aku rasa. Tak kire la kalau org nak cakap, "bersyukur laa kau dah dapat tu. tak macam kitorang." "eleyh bajet sedih padahal suke." Those harsh words aku tak heran. Yang rasa aku. Kau suke tengok kawan kau sedih dan kau gembira? Not me. Seronok tu takde tauu. Dia seronok bile dapat study and berjaya sama-sama. Takpe la. Rezeki masing-masing. Berjaya dengan cara yang lain. Kalau tak ibu berdegil paksa aku isi borang usm tu. AKu pon termenung jugak kt umah tak dapat sambung study. Siap dah pikir nak keje dan kawen dulu. Haha. Kbaiii. 

Makanya, bermulah perjalanan ku sebagai pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains Dengan Pendidikan (Kepujian) Universiti Sains Malaysia Kampus Induk Pulau Pinang. Bismillahirrahmanirrahim ...

Jauh okeyh. JAUHHHH :")

WINK:: Thankyouu semua orang yang mendoakan. Thankyou orang jauh :* <3

No comments:

Post a Comment