Monday, 1 December 2014

RINDU 1.0

1 Disember 2014.

Hye semua!

Dah sebulan tak balek melaka. Dan ofcourse rindu giler kat ibu gn ayah. adik.nenek. hm. hm. dah la duduk jauh di seberang pulau ni. tak tahu nak rase ape dah ni. Memang kental sangat dah ni boleh duduk jauh tak balek sebulan. Kalau dulu everyweek, hari jumaat jek dah terpacak kat TBS tu tunggu turn bas nak balek melaka. Paling cepat rabu dah balek. Now. Everyweek i spend my day here :'(

Bile call ibu ayah. Dengar jek suara dah meleleh air mata ni. Do you know how it feel? Tapi satu yang baik. Lepas call terus dapat semangat nak belajar. After that, tolong jangan bg aku stop belajar. Nanti susah nak start semula. 

So, korang kalau rase macam down tu. First, mengadu lah dekat Allah. Dia Yang Maha Mengasihani. InsyaaAllah hati tenang. Lepas tu pada siapa yang suke share gn someone. Carik roomate atau besties yang boleh jadi pendengar setia. Yes. Hafizah Amin is my best listener. Dye siap bg ceramah supaya naik semangat. Then jangan lupe call ibuayah kat kampung tu. Mintak restu. InsyaaAllah lepas akan datang semangat yang berkobar kobar.

Allahuakbar. Rindunyaaa. Rindu ibu. Rindu ayah. Rindu adik. Rindu nenek. Rindu semua :"(


Kata my besties feeza, "if your boyfriend boleh jadi pendengar yang setia. boleh buat awak tenang bile luah perasaan kat dye. Then go for it. He could be your good listener....bla.bla.bla..." sesejak cik feeza kite ni dah ada yang empunya ni. Pandai dia berkata-kata. Hekhek.

Hm. Hm. Pakwe kite tu memang pendengar yang setia pon. To have him every seconds by myside is all of good for me. Eventhough he tried to comfort me from very long distances. Tapi macam mana kalau nak cakap kite rindu pakwe kite tu jugak. Eh. Kadang rasa mcm nak tolong dye cari kerja kt penang ni tau. Senang nak jumpe. But. Kite selalu igt pakwe kite tu pesan, "jangan sedih sebab kite jauh. bersyukur sebab ada hikmah. mungkin akan ada perkara buruk berlaku kalau kite berdekatan. Allah tahu apa yang terbaik untuk kite..." Thankyou awak! :")

Jauh terpisah diri dari daratan seberang :"(


Dan oleh itu. Nak cakap...

Rindu ibu.
Rindu ayah.
Rindu adik.
Rindu nenek.
Rindu AWAK :* <3

ps. awak jangan merajuk lame2 sangat tau :(

No comments:

Post a Comment